• hr
  • en
  • de
  • it

31.07.2010. Češka jedrilica nasukala se kod Poreča

Devetmetarska jedrilica oznake 200079 "Checo" češke zastave nasukala se u četvrtak oko 10 sati u porečkom akvatoriju, unutar obilježenih pličina Čivran, no nitko od četiri člana posade čeških državljana nije ozlijeđen niti je bilo onečišćenja mora, izvijestilo je u petak ujutro Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.
Djelatnici pulske Lučke kapetanije u porečkoj ispostavi zaprimili su dojavu od Nacionalne središnjice za traganje i spašavanje na moru, a njih je o nasukavanju, kako navodi Ministarstvo, obavijestio voditelj slovenske brodice koja se nalazila u blizini nesreće.
Po nalogu porečke Lučke ispostave, na poziciju nasukavanja, iz obližnjeg servisa Ferelli marine Červar u 10.14 sati su isplovile dvije brodice sa šesteročlanom posadom, koja je nakon 40 minuta, uslijed olujna nevremena i pljuska, uspješno preuzela dvoje djece s nasukane jedrilice.
ŽMinistarstvo navodi da je odsukana i oštećena jedrilica s pličine te su u teglju s voditeljem i članom posade u 11.35 sati uplovili u marinu Červar Porat.

Izvor: www.glasistre.hr