• hr
  • en
  • de
  • it

30.04.2010. SCOR W’s Match Race Team i Petra Kliba

Na današnjoj press-konferenciji održanoj u Rijeci, Riječki jedriličarski klub, SCOR predstavio je SCOR W's Match Race Team, projekt ženske posade u olimpijskoj disciplini dvobojskog jedrenja za žene te najavio sudjelovanje Petre Klibe i njene posade na dva Europska prvenstva u svibnju.
SCOR W's Match Race Team čine: Petra Kliba, kormilarka, Gea Barbić, Jelena Prekalj, Ute Wagner i Sanja Žuljević. Zahvaljujući uspješnim rezultatima među kojima i osvojenom naslovu Prvakinja Hrvatske u dvobojskom jedrenju Petra Kliba trenutno zauzima 39. mjesto na ISAF-ovoj rang-ljestvici olimpijske discipline ženskog dvobojskog jedrenja, te je jedan od glavnih ciljeva u 2010. ulazak među 30 najboljih kormilarki na svijetu. U tome će im sigurno pomoći iskustvo Roberta Ferraresea, trenera SCOR W's Teama, jednog od najpoznatijih talijanskih jedriličara, trostrukog sudionika America's Cupa.
Petra Kliba i njezina posada imaju i jedinstveni inovativan način financiranja svoje olimpijske kampanje. Na web stranicima www.teampetrakliba.org svima koji podržavaju njezin projekt nudi se suvlasništvo jedrilice Elliott 6M, koja je izabrana za dvobojsku regatu Olimspijskih igara. Svatko može podržati Petru i njezinu posadu donacijama od 10, 20 ili 50 EUR čime postaje vlasnik 1/3000 jedrilice. Imena svih vlasnika bit će istaknuta na obje strane jedrilice u bojama Riječkog jedriličarskog kluba, SCOR - bordo, žuto i plavoj te svi donatori mogu izabrati boju i stranu na kojoj žele vidjeti svoje ime.
Podršku ovom projektu već su dali: Sofia Bekatorou, osvajačica zlatne i brončane olimpijske medalje, Ivan Ljubičić i Greg Elliott, dizajner i proizvođač jedrilice Elliott 6M, Aramis Naglić i Klub Riječkih Olimpijaca. U prvih mjesec dana Elliott 6M je skupio više od 100 suvlasnika, a njihov broj svakog dana raste. Podrška projektu dolazi sa svih strana svijeta od rodbine, jedriličara, prijatelja, ali i običnih ljudi koji su prepoznali Petrinu želju i volju za sudjelovanjem na Olimpijskim igrama 2012 u Londonu.

SCOR W's Match Race Team sudjelovat će u svibnju na dva Europska prvenstva:
Europsko prvensto klase Ufo 22, Attersee, Austrija, 07 - 09. 05. 2010.
Iako se radi o flotnoj regati bit će to izvrsna prigoda za trening jer je jedrilica klase Ufo 22 slična jedrilici Scholz 22 koja će se koristiti na Europskom prvenstvu u dvobojskom jedrenju.

Europsko prvenstvo u dvobojskom jedrenju za žene, Hard, Austrija, 11 - 15. 05. 2010.
Bit će to najvažnija regata SCOR W's Match Race Teama u 2010. Europsko prvenstvo ja regata drugog ranga za ISAF rang-ljestvicu za koju dobar rezultat sigurno donosi značajan napredak. Na Europskom prvenstvu sudjeluje 12 posada iz 12 država koje su dobile pozivnicu organizatora temeljem svojeg trenutnog plasmana na ISAF rang-ljestvici.

Lucy Macgregor GBR (1)
Silke Hahlbrock GER (5)
Juile Bossard FRA (8)
Lotte Meldgaard DEN (11)
Renee Groeneveld NED (14)
Cristiana Monina ITA (20)
Rita Goncalves POR (27)
Enkaterina Skudina RUS (33)
Petra Kliba CRO (39)
Margarita Cameselle ESP (40)
Sofia Bekatorou GRE (51)
Vesna Dekleva Paoli SLO (54)

O očekivanjima na oba Europska prvenstva i svojem olimpijskom snu Petra Kliba kaže:
"Olimpijske igre su san svakog sportaša. Moj tim i ja puno smo uložili u ovaj projekt i vjerujemo da uz podršku koju nam SCOR pruža možemo doći do konačnog cilja - Londona 2012. Posebno bi se htjela zahvaliti svima koji su nas podržali donacijama i pokazali da mala donacija za njih nama može biti velika nagrada za sav trud i rad koji ulažemo. Jedva čekam zajedriti na novom Elliottu na kojem ćemo s ponosom isticati imena svih naših donatora.
Europsko prvenstvo u dvobojskom jedrenju vrhunac je ovogodišnje sezone. Na njemu kao i na Olimpijskim igrama iz svake države sudjeluje samo jedna posada i to će nam biti dobar pokazatelj koliko daleko možemo u ovom trenutku. Europsko prvenstvo klase Ufo 22 dolazi u idealno vrijeme za završno uigravanje posade i obje regate očekujemo s nestrpljenjem. Najvažnije je da damo sve od sebe i odjedrimo najbolje što znamo. Puno nam pomaže što je uz nas Roberto Ferrarese te vjerujemo da je njegovo iskutvo uz našu mladost, volju i želju za uspjehom kombinacija za dobar rezultat. Konkurencija je vrlo jaka, a naš cilj je plasman među prvih 6."
Sve o Petri, njezinom timu te kako biti dio projekta može se naći na www.teampetrakliba.org

  

Nagradna igra

Osvojite ulaznice za Biograd Boat Show 2019. Točan termin održavanja sajma je:
  •   16-20/02/2019
  •   10-13/10/2019
  •   17-20/02/2019

E-mail adresa:

Fotogalerija

Sitemap Top