• hr
  • en
  • de
  • it

29.12.2010. M/Y Berzinc na remontu u NCP-u

Jučer je u NCP Remontno Brodogradilište uplovila 43 metra duga motorna megajahta Berzinc gdje će se u sljedećih šest mjeseci obaviti radovi servisa i remonta, kako bi osvježenog izgleda dočekala svoje goste u sljedećoj sezoni.
Berzinc je jahta izgrađena u Španjolskoj 1978. godine, te je od 2005. godine do 2007. detaljno rekonstruirana u moderno plovilo za čarter gostiju koji su u mogućnosti za sedmodnevnu plovidbu ovim prekrasnim brodom izdvojiti oko 85.000 eura. Sa širinom od 7,15 metara jahta ima poprilično prostran i moderno uređen interijer. Tko po prvi put stupi na ovaj brod, suvremen interijer je posljednje što očekuje obzirom da je Berzinc zadržao klasične linije i izgled originala iz 1978. godine. Može ugostiti do 12 osoba o čijem se komforu brine sedam članova posade. Dva MTU 4000 motora omogućuju plovidbu brzinom do 14 čvorova, a potpuna stabilnost i ugodno krstarenje zagarantirani su prethodnom ugradnjom VT-NAID stabilizatora koji olakšavaju navigaciju i sidrenje. Osim prostrane platforme za sunčanje, pet kabina i salona, u garaži Berzinca nalaze se svi potrebni rekviziti za ljetnu razonodu; jedrilice, jet-ski, oprema za ribolov i ronjenje, a posebna zanimljivost je i leteći gumenjak.
NCP Remontno Brodogradilište Šibenika do sada je obavilo radove servisa, održavanje i remonta na nekim od najprestižnijih megajahti te je ove godine kroz NCP prošlo više od 150 brodova što je maksimalan broj brodova od 2005. godine. Zbog gospodarske krize i manjih ulaganja vlasnika u svoja plovila, povećanje broj brodova nije rezultirao i povećanim financijskim učinkom, no da brodogradnja u Hrvatskoj može biti isplativa dokazuje NCP jer u žestokoj tržišnoj borbi u sektoru megajahti ravnopravno parira svjetskim brodogradilištima i to ne nižom cijenom, već kvalitetom. Već godinama su jedini izlagač iz Hrvatske na jednom od najprestižnijih sajmova industrije megajahti - Monaco Yacht Show, a njihov menadžment i projektni timovi su u stalnoj potrazi za novim tržištima i novim poslovima širom svijeta. NCP-ova lista referenci na jahtama i megajahtama sve je duža. Ugovaranje poslova na Berzincu, jednom od najpoželjnijih plovila na svjetskom tržištu čartera megajahti, najava je bolje i uspješnije predstojeće godine - uvjereni su u NCP-u.
Berzincu će u NCP-u ugraditi nove krmene sekcije i nove sekcije kobilice, proširit će se prostor generatora te će se obaviti kompletno bojanje trupa broda i dijelova interijera.

Izvor: Laura Višković, NCP