• hr
  • en
  • de
  • it

29.07.2010. EP Laser 4.7: Antonela Kačan u borbi za medalju

Nakon šest jedrenja na Europskom prvenstvu Lasera 4.7 Antonela Kačan (Uskok Zadar) je napredovala na sjajno četvrto mjesto!
Kako smo i jučer najavili jedan pravi dan bio je dostatan da je lansira u sami vrh. U jučerašnja dva plova Antonela je bila druga i deveta. Strahovalo se malo nad drugim plovom, jer je imala dodir s drugom jedrilicom na moru, što je moglo dovesti do prosvjeda, međutim kako je Kačan imala prednost u prolasku konkurentica nije uložila prosvjed. Svaki prosvjed je neguodan, bez obzira koliko bili u pravu, stoga je uvijek najbolje kad do njega ne dođe. Prva je i dalje Finkinja Sofia Toroi.
Jure Fržop (Uskok) imao je jučer nešto slabiji dan, s 34. i 23. mjestom, pa je pao u muškoj konkurenciji na 59. mjesto. Kod momaka vodstvo je preuzeo Tora Kutoglu iz Turske, ispred Bartula Plenkovića iz Starog Grada sa Hvara.
Još su tri dana natjecanja pred nama, još punih šest plovova je predviđeno, pa je tako daleko prerano za bilokakvo veselje ili razočaranje. Još se puno toga može promijeniti.