• hr
  • en
  • de
  • it

29.03.2010. Palma - odličan start hrvatskih jedriličara

Odličan start hrvatskih jedriličara na regati Svjetskog kupa u Španjolskoj. Nakon prvog dana Tonči Stipanović vodi u Laseru, Tina Mihelić je treća u Laser Radialu, a treće mjesto u 470 zabilježili su i Šime Fantela i Igor Marenić!
Uoči regate bilo je prilično vjetrovito, međutim prvog dana regate to nije bio slučaj. Jedrilo se po pet do šest čvorova, većina klasa odjedrila je jedan plov, neki su imali sreće dovršiti dva, dok Finn primjerice u kojem nastupa Ivan Kljaković Gašpić nije odjedrio ništa.
Tonči Stipanović sjajno je otvorio regatu. S dva treća mjesta prvi je u konkurenciji 131og Lasera. Stipanović je lani imao izvrsnu sezonu, od moćne hrvatske flote laseraša pokazao je najviše i ako je današnji dan najava ove sezone čini se da Stipanović stabilno kroči prema samom svjetskom vrhu! Vrlo dobar dan imao je i Ivan Taritaš, trenutačno je 24. Daniel Mihelić nakon dva plova zauzima 48. mjesto.
Djevojke u Laser Radialu odjedrile su samo jedan plov. Iako ih je 71 na regatnom polju organizatori su odlučili da neće jedriti kvalifikacije u skupinama već sve zajedno u jednoj floti. U tako velikoj floti Tina Mihelić odlično se snašla i ušla treća u cilj. Radialke su startale i drugi plov, međutim vjetar je oslabio, tako da su suci nakon 90 minuta jedrenja odlučili oglasiti prekid. Čehinja Marketa Audyova, jedna od novih lica na seniorskoj sceni upisala je pobjedu. Za djevojku koja je 157. na svjetskoj ljestvici i koja još nije napunila 18 godina današnja pobjeda ogroman je uspjeh.
Šime Fantela i Igor Marenić također su dali naslutiti da nastavljaju gdje su lani stali. Velika flota od 100 muških dvosjeda okupila se u klasi 470, jedre kvalifikacije u skupinama. Šime i Igor u svojoj su skupini u jedinom današnjem plovu bili izvrsni treći. Pobjede su upisali Amerikanci Mcnay/Biehl i Australci Belcher/Page.
Najbolje otvaranje neke regate Svjetskog kupa dosad imale su danas Enia Ninčević i Romana Župan u ženskoj konkurenciji klase 470. Sa šestim i 24. ulazom nakon dva plova nalaze se na jako dobrom 14. mjestu u konkurenciji 41 posade. U drugom plovu dana stajale su djevojke i bolje, bile su oko 15. mjesta, međutim nestabilni vjetar je okrenuo pa su izgubile pozicije.
Na regati za klasu 49er okupila se 61 posada. Pavle Kostov i Petar Cupać nakon dva plova nalaze se na 45. mjestu. Među 72 daskaša 52. je Mihovil Fantela, 54. Luka Mratović, 71. Nikola Smoljenović.

Izvor: www.hjs.hr

  

Nagradna igra

Osvojite ulaznice za Biograd Boat Show 2019. Točan termin održavanja sajma je:
  •   16-20/02/2019
  •   10-13/10/2019
  •   17-20/10/2019

E-mail adresa:

Fotogalerija

Sitemap Top