• hr
  • en
  • de
  • it

29.01.2011. Kanal Sv. Ante: od pasare ostala pocrnjela školjka

Izgorjeli ostaci ribarske pasare koja je prije deset dana, pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima, s veza u šibenskom gradskom predjelu Dolac otplutala na pučinu, te se zapalila i potonula u blizini morskog prolaza nazvanog "Hitlerove oči", na lijevoj strani Kanala sv. Ante, policijskim su plovilom dovučeni i izvađeni na mul Krke.
Cijelu je akciju vađenja pocrnjele plastične školjke broda pratio 44-godišnji vlasnik pasare, Šibenčanin Danijel Čudina, koji je još potresen nemilim događajem.

- Brod sam kupio prije četiri godine. Vrijednost mu je oko osam tisuća eura. Uredio sam ga i nedavno kupio za njega "Janmarov" motor koji nije odvozio ni 30 sati... S četiri je konopa bio privezan u Docu i jednostavno mi je teško povjerovati da su sva četiri čvora popustila i razvezala se, a brod slobodno otplutao. Iza tog postupka, uvjeren sam, stoji ljudska ruka. Netko je brod odvezao, a kako se zapalio, mogu samo nagađati - kaže vlasnik.

Policijska istraga je u tijeku, a budući da je od pasare ostala tek hrpa spaljene plastične mase, još teže je pretpostaviti hoće li vlasnikove sumnje potvrditi eventualni tragovi na ostacima plovila.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr