• hr
  • en
  • de
  • it

29.01.2010. Miami - dva dana do kraja Stipanović deveti

Dva su dana još do kraja druge regate Svjetskog kupa u jedrenju, koja se ovoga tjedna održava u američkom Miamiu. Današnji dan odlučuje o deset najboljih koji će jedriti u sutrašnjem finalnom plovu za odličja.
A četvrti dan regate, za koji se najavljivalo da će imati najstabilnije uvjete za jedrenje, pokazao se kao najteži. Vjetar snage od 5 do 12 čvorova dolazio je sa svih strana i jučerašnji dan bio je prava igra živaca. Najvažnije je bilo ostati miran, ne dopustiti da te stalne nepredvidljive promjene smjera vjetra izbace iz ravnoteže. Gotovo da je svaki natjecatelj u nekom trenutku bio prvi, a u slijedećem zadnji u svojoj floti. U trenutku se gubilo i dobivalo puno mjesta.
Tonči Stipanović u Laseru u prvom je plovu dana sve prepreke odlično svladao, ušao treći u cilj i nakon sedam jedrenja napredovao do gotovo samog vrha ukupnog poretka, do trećeg mjesta. Međutim, drugi plov dana donio mu je nekoliko loših „driceva" (promjena smjera vjetra) i 38. poziciju u cilju, što ga je dosta spustilo u poretku, na deveto mjesto nakon osam jedrenja. Danas je pred Tončijem borba za ostanak u prvih deset i što bolju poziciju uoči sutrašnjeg plova za odličja. Ivan Taritaš je imao obrnutu priču - 29. u prvom plovu i odličan deveti u drugom, što mu je omogućilo napredak na 29. mjesto. Koliko je teško bilo jedriti pokazuje dobro primjer Brazilca Fontesa, koji je vodio nakon tri dana natjecanja. Jučer je puno izgubio s 20. i 44. ulazom. Na broju jedan u Laseru ponovno je Britanac Nick Thompson.
Nakon 12 jedrenja za 49er Pavle Kostov i Petar Cupać nalaze se na dobrom 15. mjestu. U zadnja dva od tri jučerašnja plova nedostajalo je malo više sreće, pa su izgubili dva mjesta u ukupnom poretku, no imaju prostora za napredak. U ovoj klasi vode Francuzi Dyen/Christidis.

izvor: www.hjs.hr

  

Nagradna igra

Osvojite ulaznice za Biograd Boat Show 2019. Točan termin održavanja sajma je:
  •   16-20/02/2019
  •   10-13/10/2019
  •   17-20/02/2019

E-mail adresa:

Fotogalerija

Sitemap Top