• hr
  • en
  • de
  • it

28.04.2010. Promocija: Šibenik na meti Kineza

Pod naslovom "Hrvatska - vodeni raj", "Yi Zhou Kan Magazine" (engleski naziv je NEXT MAGAZINE), najpoznatiji i najprodavaniji tjednik u Tajvanu, u prvom travanjskom broju čak pet stranica posvetio je Hrvatskoj, a najvećim dijelom Šibeniku.
Riječ je magazinu koji izdaje kompanija koja je istodobno i vlasnik časopisa, NEXT MEDIA, iz Hong Konga i slovi kao najveća izdavačka kuća na kineskom jeziku. Novinarka i fotoreporterka Lin Wen Pei, poslije svojeg boravka u Hrvatskoj, napisala je putopis o tomu kako je doživjela ovu, kako kaže, zemlju na zapadnom Balkanu.
Iako priču o Hrvatskoj "otvara" slikom, kako tvrdi, čudesnih Plitvičkih jezera, a potom slikama Zagreba, čak tri stranice posvećene su Šibeniku gdje, naravno, dominiraju slapovi Krke i šibenska katedrala.
Lin Wen Pei za Hrvatsku kaže da ju je povijest učinila jako posebnom. Utjecaji Austrije sa sjevera i Venecije od strane Italije, učinili su je kulturno jedinstvenom.
Za Šibenik kaže da ga je kralj Petar Krešimir IV. u 11. stoljeću učinio veličanstvenim i bogatim, a rijeka Krka je ponos grada. Da se Lin Wen Pei, boraveći u Šibeniku, nije bavila samo razgledavanjem kulturno-povijesnih spomenika, govori i dio reportaže u kojoj kaže da je uživala u plivanju, ronjenju, promatranju riba i prekrasnim zalascima sunca.
- Dalmatinski pršut jako je slan, ali jako primamljiv i ukusan - zaključuje svoju reportažu iz Šibenika Lin Wen Pei. Preslan ili ne, ova reportaža u magazinu koji čita više milijuna Kineza, izvanredna je promidžba Hrvatske, Dalmacije i Šibenika. Ne zaboravimo da se s kineskoga govornog područja svake godine diljem svijeta otisne više od stotinu milijuna turista. Poslije ove reportaže, dio njih mogao bi svratiti i do Hrvatske.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr

  

Nagradna igra

Osvojite ulaznice za Biograd Boat Show 2019. Točan termin održavanja sajma je:
  •   16-20/02/2019
  •   10-13/10/2019
  •   17-20/02/2019

E-mail adresa:

Fotogalerija

Sitemap Top