• hr
  • en
  • de
  • it

28.01.2010. Miami - Stipanović izvrstan peti!

Treći dan natjecanja bio je dobar dan za malo hrvatsko izaslanstvo u Miamiu. Biscayne zaljev ponudio je ponovno zahtjevne uvjete za jedrenje, lagani i promjenjivi vjetar, s dosta jakom morskom strujom, no naši jedriličari su sve zamke dobro pročitali.
Nakon šest jedrenja Tonči Stipanović je izvrstan peti u Laseru. Sinoć je po hrvatskom vremena u dva plova odvožena Tonči bio drugi i peti. „U prvom plovu sam uglavnom bio oko četvrtog mjesta, međutim zadnju stranicu niz vjetar sam odlično odradio i da mi nije zapeo jedan od konopa u manevru bio bi ušao prvi u cilj. U drugom plovu sam u zadnju stranicu krenuo kao treći, nisam se mogao odlučiti na koju stranu, pa sam ostao u sredini, jedan me prošao s desne strane, jedan s lijeve. Dobro, opet sam u igri!" zadovoljan je s razlogom Stipanović. Ivan Taritaš je bio odličan sedmi u prvom plovu dana, te nešto slabiji 26. u drugom, i zasad zauzima 34. mjesto, što naravno također nije slab plasman u velikoj floti od 104 kormilara.
Napredovali su i Pavle Kostov i Petar Cupać u 49er-a na vrlo dobro 13. mjesto, a ono što je najvažnije da im je dan na moru napokon prošao bez nezgoda. U tri plova zabilježili su osmo, deseto i šesto mjesto i približili se topu deset, odnosno razini svojih prošlogodišnjih rezultata koji su ih doveli na sedmo mjesto svjetske ljestvice. „Napokon je krenulo, lagano se dižemo iz dana u dan, svaki dan je sve bolje. Danas je polje bilo vrlo teško, s tri duge privjetrinske stranice i trebalo je izdržati. Niz vjetar smo išli odlično. Jako smo zadovoljni s današnjim danom." kaže Pavle Kostov,
Još su tri dana natjecanja preostala na drugoj regati iz ciklusa Svjetskog kupa. U subotu će deset najboljih snage odmjeriti u finalnom plovu za odličja.

Izvor: www.hjs.hr

  

Nagradna igra

Osvojite ulaznice za Biograd Boat Show 2019. Točan termin održavanja sajma je:
  •   16-20/02/2019
  •   10-13/10/2019
  •   17-20/02/2019

E-mail adresa:

Fotogalerija

Sitemap Top