• hr
  • en
  • de
  • it

27.07.2010. Provedena akcija „Hobotnica 2010“

Lučka kapetanija Šibenik jučer je od 8 do 20 sati provela planiranu akcija pojačanog nadzora plovila „Hobotnica 2010", unatoč lošim vremenskim uvjetima uz pojačan sjeverni vjetar.
Akcija je provedena uz izmijenjen plan kontrole, tako da je obavljen nadzor provjere dokumenata brodica, jahti i posade obzirom da nije bilo većeg broja prekršitelja propisa po kojem je zabranjeno glisiranje unutar 300 metara do obale.
U akciji je sudjelovao brod „Šibenik" i tri brodice iz lučkih ispostava Murter, Rogoznica i Vodice uz nazočnost 12 djelatnika, a akciju je pratio kap. Joško Nikolić, ravnatelj Uprave za sigurnost plovidbe, zaštitu mora i unutarnjih voda.
Izvršena je kontrola dokumenata i posade na 15 plovila, od čega je jedan voditelj brodice dobio opomenu, a jedan je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 5.100 kn zbog nepropisnog glisiranja i pokušaja bijega, dok su svi ostali poštivali propise sigurnosti plovidbe.
Analizirajući podatke od prijašnjih godina vidljivo je da se ovakvim akcijama i svakodnevnom nazočnošću na moru bilježi smanjenje broja prekršitelja.
U prilog tome ide što je Lučka kapetanija Šibenik uz pomoć Grada Šibenika postavila i obnovila 10-ak tabli koje upozoravaju na smanjenu brzinu i zabranu glisiranja u uskim prolazima i kanalima te letak namijenjen nautičarima.

Izvor: www.mmpi.hr