• hr
  • en
  • de
  • it

26.05.2010. Hrvatski se turizam predstavio u Šangaju

Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica u okviru aktivnosti promidžbe na dalekim tržištima za 2010. godinu, u suradnji s Udrugom hrvatskih putničkih agencija i Turističkom organizacijom Slovenije, zajednički su se predstavili kineskom tržištu u Šangaju. Nakon poslovne radionice u sklopu koje su kineski turistički čimbenici upoznati s turističkom ponudom dviju država, upriličeno je predstavljanje kineskim turoperatorima i kineskim novinarima.
Na izuzetno posjećenoj konferenciji za novinare, kojoj su nazočili ministar turizma Damir Bajs, slovenski direktor Turističke organizacije Dimitrij Piciga, te direktor Glavnoga ureda HTZ-a Niko Bulić, više je riječi bilo o potencijalu koje nude te dvije države kineskim turistima. Pri tome je ministar turizma Damir Bajs istaknuo kako je dolazak visokog izaslanstva dviju država u Kinu znak da se misli ozbiljno, čemu je dokaz i nedavno ublažavanje viznog režima. Poglavito, naglasio je ministar, što Hrvatska pridaje značenje dalekim tržištima, a Kina je prva u nizu. Ovo je tek početak jednog velikog projekta, koji nismo željeli ostaviti slučaju, naglasio je ministar.
U najskorije vrijeme u Kini ćemo otvoriti i ured HTZ-a, a dugoročno očekujemo veliki broj turista s toga područja, obratio se nazočnima ministar Bajs, dodavši kako je na vama da otkrijete zašto svake godine u Hrvatsku dolaze i vraćaju se Bill Gates, Tom Cruise, ili pak Beyonce. Zbog kulture, glazbe, hrane, ljepota prirodnih znamenitosti ili nečeg trećeg, zaključio je ministar turizma.
U večernjim satima održana je i „Hrvatska večer" na kojoj su bili prisutni i visoki predstavnik turističkog sektora Šangaja, Dao Shu Ming, nacionalni povjerenik RH za EXPO 2010., Ivica Maričić, počasni predstavnik Hrvatske gospodarske komore u Šangaju, Liu Gang, hrvatski trener nogometnog kluba Shanghai Shenehanu, Ćiro Blažević, te brojni predstavnici kineskog turističkog sektora. Osim bogatstva naše ponude, kineske novinare posebno je oduševio i nastup naše poznate violončelistice, Ane Rucner.
Sljedeće turističko predstavljanje dviju zemalja na kineskom tržištu slijedi 27. svibnja, u Pekingu.

Izvor: www.mint.hr