• hr
  • en
  • de
  • it

26.03.2010. Svjetski kup Palma de Mallorca

14 hrvatskih jedriličara ili je na putu ili su već stigli u Palma de Mallorcu, gdje u nedjelju 28. ožujka počinje Trofej princeze Sofije, treća regata Svjetskog kupa, prva u Europi ove sezone.
S Trofejem princeze Sofije otvaramo glavnu sezonu olimpijskih klasa. Vrijeme priprema je završilo, valja provjeriti što se radilo tijekom zimske stanke. Regata u Palmi jedno je od najpopularnijih natjecanja među jedriličarima i prva regata ove sezone koja će okupiti moćnu konkurenciju olimpijskog jedrenja. Skoro 950 natjecatelja zasad je prijavljeno za Trofej princeze Sofije.
„U Palma de Mallorci nastupit ćemo u sedam klasa, s gotovo svim najboljim jedriličarima i jedriličarkama. Ovo je prva velika regata sezone za Šimu Fantelu i Igora Marenića u 470, Ivana Kljakovića Gašpića u Finnu i Tinu Mihelić u Laser Radialu. U Laseru će jedriti Tonči Stipanović i Daniel Mihelić, te Ivan Taritaš. Na dasci RS:X nastupit tri hrvatska jedriličara Luka Mratović, Mihovil Fantela i Nikola Smoljenović. U 49er-u će se natjecati Pavle Kostov i Petar Cupać, a u ženskom 470 Enia Ninčević i Romana Župan. S obzirom da je za većinu ovo prvi veliki ispit sezone teško je reći što očekivati, no svi su dobro radili tijekom zime i nadamo se dobrim rezultatima." kaže direktor reprezentacije Marko Mišura.
Regata se jedri u standardnom olimpijskom formatu. Za sve klase predviđeno je 11 jedrenja, odnosno 16 za 49er. Nakon pet dana nadmetanja deset najboljih u svakoj klasi 2. travnja jedrit će plov za odličja. Prošle godine hrvatski su jedriličari na ovoj regati jedrili u tri finala od pet klasa u kojima smo nastupili.

Izvor: www.hjs.hr

  

Nagradna igra

Osvojite ulaznice za Biograd Boat Show 2019. Točan termin održavanja sajma je:
  •   16-20/02/2019
  •   10-13/10/2019
  •   17-20/02/2019

E-mail adresa:

Fotogalerija

Sitemap Top