• hr
  • en
  • de
  • it

25.05.2010. Medemblik 2010. - Hrvati u svih 10 olimpijskih disciplina!

Prekrasni gradić u sjevernom djelu Nizozemske (Zapadna Frizija), domaćin je pete od sedam regata ISAF svjetskog kupa za olimpijske klase. Delta Lloyd regata u Medembliku slijedi nakon francuskog Hyeresa, a prije regate u Kielu (Kielwoche) na sjeveru Njemačke krajem lipnja. Završna sedma regata održati će se na mjestu održavanja narednih olimpijskih igara u engleskom Weymouthu sredinom kolovoza.
Proteklog vikenda hrvatski jedriličari polako su prebacivali brodove i gumenjake do mjesta regate, kako bi u srijedu 26. svibnja bili potpuno spremni za početak natjecanja. Jedri se do nedjelje 30. svibnja, kada je planiran završni „medal race".
U Medembliku se prema predprijavama očekuje 57 nacija sa 707 brodova, između kojih su brojni svjetski prvaci i olimpijski medaljonoše. Sada dvije godine prije Londona, sve olimpijske kampanje su u punom jeku što nam jamči uzbudljivo i zanimljivo natjecanje.
U prilog razvoju jedenja u olimpijskim klasama na sve klase u Hrvatskoj, svakako ide činjenica da su naši jedriličari zastupljeni u svih deset olimpijskih disciplina što je po prvi puta u povijesti. Navikli da posljednjih godina obaramo rekorde, počevši u brojnosti nastupa na posljednjim OI Peking 2008. do izuzetnih rezultata u 2009. godini, nastavljamo niz razvoja i uspjeha kao dokaz kvalitete rada u klubovima i smjernicama Hrvatskog jedriličarskog saveza.
Između ostalih na listi predprijava nalaze se slijedeći hrvatski jedriličari: 470M - svjetski i europski prvaci Šime Fantela/Igor Marenić; Finn - dvostruki europski prvak i treći sa svjetskog prvenstva Ivan Kljaković Gašpić i dvostuki brončani sa europskih prvenstva Marin Mišura; Laser radial - europska prvakinja Tina Mihelić i Marina Dujmović, u Laseru čak 9 naših jedriličara - Tonči Stipanović, Daniel Mihelić, Milan Vujasinović, Luka Radelić, Ivan Taritaš, Aron Lolić, Tonko Kuzmanić, Filip Jurišić i Marko Pereša; klasa Star - Marin Lovrović/Siniša Mikuličić, Dan Lovrović/Antonijo Arapović i Mate Arapov/Ante Šitić; u 49eru dvije naše posade Pavle Kostov / Petar Cupać i Goran i Ivan Ivanković; klasa 470W jedine naše predstavnice Enia Ninčević/Romana Župan; Ženski match race - posada Tihane Tadinac; u RS:X kod muških Luka Mratović i Mihovil Fantela te Nikolina Đakulović ženski RS:X.
Ovogodišnja Delta Lloyd regata u Medembliku je 26 izdanje nizozemske regate koja je punih 20 godina, od svog početka 1985 godine, bila poznata pod imenom SPA regata. Od 2005 godine poznata je kao Holland regata. U skladu sa svojom dosadašnjom poslovično odličnom organizacijom, domaćin nam je i ove godine omogućio praćenje regata uživo i to u 3D tehnici. Dnevne događaje, fotografije i sve vezano na ovu prestižnu regatu, kao i uživo prenošenje regata možete pratiti na portalu www.deltalloydregatta.org.

Izvor: www.hjs.hr

  

Nagradna igra

Osvojite ulaznice za Biograd Boat Show 2019. Točan termin održavanja sajma je:
  •   16-20/02/2019
  •   10-13/10/2019
  •   17-20/02/2019

E-mail adresa:

Fotogalerija

Sitemap Top