• hr
  • en
  • de
  • it

25.04.2010. U Dubrovniku osam tisuća putnika s kruzera

Posljednja subota u travnju u Dubrovniku je označila početak pune sezone kruzera. Četiri velebna kruzera na putovanju Mediteranom dovela su u Dubrovnik oko osam tisuća putnika.
Pred dubrovačkom povijesnom jezgrom ujutro je uplovio kruzer Costa Serena koji je ove godine prvi put došao u Dubrovnik. Na svom prvom doticanju Dubrovnika Costa Serena dovela je 3126 putnika od kojih se većina slila u staru gradsku jezgru.
Tako je uglavnom bilo i sa putnicima čiji su brodovi na kružnim putovanjima pristali na zapadnu stranu grada u Luku Gruž. Tamo je u subotnje jutro, kao su nas izvijestili iz Lučke kapetanije Dubrovnik, uplovio kruzer Musica sa 2469 putnika, nešto manji kruzer Gemini sa 612 putnika te kruzer Oriana sa 1755 putnika.
Iako su građani, a i glavnina turističkih djelatnika iskazivali svoje nezadovoljstvo zbog velikog broja turista s kruzera koji posebno uoči i tijekom vikenda okupiraju Grad tj. dubrovačku povijesnu jezgru, nakon "vulkanskog incidenta" čini se da su to jedini sigurni putnici koji svakodnevno, pa makar i na nekoliko sati, stižu u Dubrovnik.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr