• hr
  • en
  • de
  • it

24.12.2010. Nova infrastruktura za otok Katarina

U stanci između dviju turističkih sezona rovinjski otok Katarina dobiva novu infrastrukturu. Na temelju koncesije za pomorsko dobro, koje je vlasnik hotela na otoku Maistra dobio od Grada Rovinja, postavlja se priključak kanalizacije na gradski kolektor. Uz to, postavljaju se cijevi za pojačanje vodoopskrbe otoka. Uz njih, u more se polažu cijevi kojima će se moći pojačati dovod struje, telekomunikacija i dovesti plin.

Od voditelja projekta Vilija Banka iz Adrisove tvrtke za investicije Abilia doznajemo da će priključak Katarine na gradski kanalizacijski kolektor, na koji su priključeni svi rovinjski Maistrini objekti osim Amarina i hotela na Crvenom otoku, zamijeniti dosadašnjih sedam podmorskih ispusta u more. Izgradnja kanalizacije trebala bi biti dovršena do sredine veljače, kada će se zatražiti uporabna dozvola.

U gradnju nove infrastrukture Katarine, na kojem je hotel nastao uz stari dvorac grofa Ignaza Milewskog, Maistra ulaže 4,5 milijuna kuna. Izgradnjom infrastrukture stvaraju se preduvjeti za modernizaciju smještajnih objekata na otoku i podizanje kvalitete.

Hotel Katarina je krajem 90-ih godina ušao u joint venture tadašnjeg Jadran-turista s austrijskom tvrtkom Alpinamare. Nakon dugogodišnjeg spora oko neispunjavanja ugovora o zajedničkom vođenju hotela, novi vlasnik Adris grupa je početkom 2008. isplatom odštete austrijskom partneru ponovno došla u posjed hotelskog kompleksa na otoku, koji ima tek dvije zvjezdice. To će omogućiti formiranje luksuzne turističke destinacije, koja će se nadopunjavati sa susjednim resortom Monte Mulini s četiri visoko kategorizirana hotela i preuređenim kompleksom nekadašnje tvornice duhana na obali.

Izvor: www.glasistre.hr