• hr
  • en
  • de
  • it

24.09.2010. Treci dan SP match race Newport RI

Treci dan svjetskog prvenstva za zene u dvobojskom jedrenju osvanuo je suncano. Na regatnom polju ispred americkog Newporta jedrilicarke je danas docekao lagani sjeverni povjetarac. Uvjeti sasvim suprotni onima od prijasnjih dana. U repasazu B hrvatska posada nije uspjela upisati niti jednu pobjedu, iako je opet barem jednom bila u vodstvu.
"Danas smo napokon imale prilike isprobati brod, jer prijasnja tri dana ukljucujuci dan treninga, vjetar je uvijek puhao iznad 20cv. Odlucile smo biti agresivnije, sto se ubrzo i pokazalo: danas smo zaradile nekoliko penala, i mi smo protestirale, ali nismo uspjele dati penal protivnicama. Usprkos dva penala protiv spanjolke, bili smo joj za petama. Finkinje su nas dobile odmah na startu, protiv novozelandjanki smo takodjer imale penal, dok smo francuskinju Bossard nadmasili na startu, poveli odmah, okrenuli prvu orcu ispred, borile se u krmu, protestirale, odvozile drugu orcu punu okreta i protesta, najvise na bovi od orce,i onda ipak usle za brod iza njih u cilj. Ovo nam je mozda nas najdrazi match i sada kada smo se nakon 13 dvoboja kao posada uigrale, svjetsko prvenstvo je za nas gotovo. Idemo kuci sa ogromnim iskustvom u dzepu. Sutra cemo imati potvrdu, ali vrlo vjerovatno smo 19. posada na svijetu." izjavila je Kliba.
Sutra na programu drugi dio repasaza, te cetvrtfinale. U subotu zavrsava prvenstvo kada ce se jedriti polufinalni i finalni dvoboji.

Link za rezultate:
http://nyyc.org/gui/nyyc1/uploadedfiles/Dups/WMRWresults.pdf

Link za slike:
Petra:
http://photos.friedbits.com/p916930859/e3f23c9ce?ref=nf#h3f23c9ce

team:
http://photos.friedbits.com/p916930859/e2a531b11?ref=nf#h2a531b11