• hr
  • en
  • de
  • it

24.06.2010. Fantela – Marenić pobijedili u 4. jedrenju

Na regati svjetskog kupa u njemačkom Kielu uvjeti za jedrenje i dalje ne idu na ruku jedriličarima. Nakon dva dana bonace jučer se u većini klasa uspjelo odjedriti taman dovoljno da se danas održi medal race. Već drugu godinu za redom na ovoj regati se jedva uspijeva odjedriti minimalni broj jedrenja zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta.

Klasa 470
Naša posada Šime Fantela - Igor Marenić (4, 2, 2, 1) u jedinom jučerašnjem jedrenju uspjela je pobijediti i napredovati na drugo mjesto ukupnog poretka. Šime i Igor ulaze u medal race sa pet bodova zaostatka za vodećom posadom Belcher - Page iz australije i sedam bodova prednosti ispred švedske posade Dahlberg - Ostling na trećem mjestu. S obzirom da sistem duplog bodovanja u medal raceu možemo očekivati žestoku borbu.

Klasa FINN
U ovoj klasi jučer su odrađena dva jedrenja, naš jedriličar Ivan Kljaković Gašpić (3, 4, 3, 5, 17) upisao je jučer 5. i 17. zadržao je drugo mjesto sa kojeg ulazi u današnji medal race. Ivan zaostaje četiri boda za španjolcem Trujillom i ima prednost od četiri boda ispred estonca Karpaka. Dakle i ovaj klasi danas se može očekivati žestoka borba, pogotovo između Kljakovića i Tujilla, jer od njih dvojice tko pobjedi ovu regatu preuzet će vodeće mjestu u generalnom poretku svjetskog kupa.

Klasa 49er
Posada Pavle Kostov - Petar Cupać nakon devet odrađenih jedrenja zauzima 14. mjesto u ukupnom poretku. Jučer su Pavle i Pero ubilježili 12. 17. 3. što im nažalost nije bilo dovoljno da se plasiraju u prvih deset i priliku da jedre u medal raceu.

Klasa Laser
Tonči Stipanović (OCS, 1, 4, 2), novi europski prvak, nažalost nije imao sreće na ovom natjecanju. Laseri su odjedrili jučer samo jedno jedrenje u kojem je Tonči bio odličan 2. Međutim zbog ukupno odjedrena samo četiri jedrenja, odbacivanje najlošijeg plasmana nema, stoga je Tonču u zbroju bodova ostao OCS iz prvog jedrenja. Tonči je trenutno 27.


Izvor: www.hjs.hr