• hr
  • en
  • de
  • it

24.01.2010. Svjetski kup Miami 25.-30.01.2010.

Nakon otvaranja Svjetskog kupa 2010. prije mjesec dana u australskom Melbourneu druga postaja Kupa jedri se narednog tjedna u američkom Miamiu. Miami neće biti na razini europskih regata, međutim konkurencija će biti značajno brojnija i zanimljivija nego u Australiji. Svoj nastup je najavilo oko 640 jedriličara iz 44 zemlje u deset olimpijskih i tri paraolimpijske klase. Između ostalih nastupa jaka britanska reprezentacija, nizozemska, te naravno američka. Za američke jedriličare Rolex Miami OCR je uvijek izlučna regata za sastav reprezentacije u tekućoj godini. Četiri hrvatska jedriličara natjecat će se idućeg tjedna u Miamiu.
U Laseru koji broji oko 100 natjecatelja jedrit će Tonči Stipanović i Ivan Taritaš. „Početkom siječnja odradili smo dobre pripreme u našoj redovitoj bazi na Cipru. Bilo nas je 15ak na trening kampu, odjedrili smo i petodnevnu pripremnu regatu na kojoj sam pobijedio. U Miami smo stigli prije nekoliko dana, s obzirom da su temperature na Cipru u ovo doba godine oko 20 stupnjeva nisam se teško priviknuo na uvjete na Floridi. Prošla godina za mene je bila odlična, bio sam četvrti na EP, peti na SP, treći u poretku Svjetskog kupa i nadam se da ću ove godine napraviti taj željeni korak naprijed, prema podiju osvajača medalja. Zadnja velika regata za nas laseraše bila je krajem kolovoza, jedva čekam zajedriti da vidim što smo svi radili tijekom stanke." kaže Tonči Stipanović, kojeg je lani svega nekoliko bodova dijelilo od odličja i na EP i na SP.
Nakon SP-a 49er-a na Bahamima početkom mjeseca Pavle Kostov i Petar Cupać preselili su se u Miami. Nastupili su na regati niže razine, na Otvorenom Prvenstvu Sjeverne Amerike, na kojoj su testirali opremu, brzinu i starteve, bez nekog posebnog rezultatskog cilja. „Nakon te male regate prošlih smo dana imali dobar trening s Austrijancima i Njemcima, igrali smo se malo s trimom jedrilice, mislim da je što se tiče broda sad sve na mjestu. Nedjelju smo odredili za dan odmora, obavit ćemo samo službene prijave i malo isprazniti glavu." rekao nam je Petar Cupać. U 49er-u u Miamiu na predprijavama je 36 posada.
Prvi dan natjecanja je ponedjeljak 25. siječnja, zadnji subota 30. siječnja. U subotu će jedriti samo deset najboljih u svakoj klasi koji su ušli u plov za odličja. Startevi su predviđeni svaki dan u deset sati po lokalnom vremenu, odnosno u 16 sati po hrvatskom vremenu, što znači da ćemo rezultate dana imati kasnije navečer, kao što je to bio slučaj i s prošle dvije regate koje smo pratili na Bahamima i u Brazilu.
U poretku Svjetskog kupa u muškom 470 vode Australci Belcher/Page, u 49er-u Australci Outteridge/Jensen, u Finnu opet Australac James Paterson, u Laseru Kanađanin Michael Leigh, u muškom RS:X Kolumbijac Nicolas Lozano, u ženskom 470 Novozelanđanke Aleh/Powrie, u Laser Radialu Nizozemka Marit Bouwmeester, u ženskom RS:X Australka Jessica Crisp. Regate za Zvijezdu i Elliot 6m u Melbourneu nisu održane. Daniel Mihelić jedini je jedrio u Australiji i nalazi se na 11. mjestu u poretku Svjetskog kupa za Laser.

 

Izvor: www.hjs.hr

  

Nagradna igra

Osvojite ulaznice za Biograd Boat Show 2019. Točan termin održavanja sajma je:
  •   16-20/02/2019
  •   10-13/10/2019
  •   17-20/02/2019

E-mail adresa:

Fotogalerija

Sitemap Top