• hr
  • en
  • de
  • it

23.03.2010. U Valbandonu 200 brodica previše

Lučica u Valbandonu uskoro bi mogla ostati bez dvjestotinjak čamaca, zaključak je to ravnatelja pulske Lučke uprave Donalda de Gravisija. Naime, Lučka uprava Pula, koja ima ingerenciju nad lučicama od Peroja do Budave, odnedavno gospodari i tom lučicom pulskog priobalja u kojoj je već nekoliko godina vladao kaos. Prema riječima Donalda de Gravisija, broj vezanih barki u toj lučici morat će se drastično smanjiti.
- Unazad par mjeseci MUP je našoj Lučkoj upravi ustupio tu lučicu s izričitim zahtjevom da o tom dijelu obale gospodari isključivo Lučka uprava, a ne Grad Pula ili Općina Fažana. To su u MUP-u argumentirali činjenicom da Lučka uprava ne dozvoljava nikakve privatne interese unutar lučice koja je pod njezinom ingerencijom.
Lučica u Valbandonu raspolaže s oko 300 vezova. Barem ih toliko ima registrirano u knjigama MUP-a. Danas je u toj lučici vezano više od 500 plovila, što znači da ih je najmanje dvjestotinjak nezakonito privezano. Naša je lučka uprava na ugovor o djelu zaposlila čuvara lučice na četiri sata. Postavili smo tabele i obavijesti, jer namjeravamo prikupiti sve zahtjeve za dodjelu vezova a potom ćemo utvrditi kriterije po kojima će se vezovi dodjeljivati na korištenje, kaže De Gravisi.
U lučici Valbandon ovih dana svi pričaju o novim pravilima ponašanja. Neki se ljute jer više neće moći imati vezane barke na crno, drugi pak sa zadovoljstvom očekuju nova pravila igre jer, kako kažu, dosta im je "Teksasa" i bezakonja.

Izvor: www.glasistre.hr

  

Nagradna igra

Osvojite ulaznice za Biograd Boat Show 2019. Točan termin održavanja sajma je:
  •   16-20/02/2019
  •   10-13/10/2019
  •   17-20/02/2019

E-mail adresa:

Fotogalerija

Sitemap Top