• hr
  • en
  • de
  • it

22.12.2010. Nastavljena potraga za nestalim ribarom

Za nestalim pulskim ribarom Raulom Sedejem na području od rta Bumbište do uvale Centinera i uvali Palfana kod Banjola danas tragaju brodice pulske Lučke kapetanije i pomorske policije, a Nacionalna središnjica uključila je u potragu i ronioce interventne policije PU istarske koji su preronili dio akvatorija kod Banjola gdje je jučer ujutro nađeno tijelo Imre Mesaroša Pište.
- Zasad nisu pronađeni ni pasara ni nestali ribar, doznajemo od Borisa Madune, dežurnog koordinatora Nacionalne središnjice za traganje i spašavanje ljudi na moru sa sjedištem u Rijeci.
- Do sumraka će brodica Lučke kapetanije obići uži morski pojas uz obalu, možda će se i pronaći ukoliko ispluta, jer sada se traži tijelo, veli Maduna, te pojašnjava da, prema tablicama koje koriste sve službe traganja i spašavanja u svijetu, u moru čija je temperatura između 10 i 15 stupnjeva, čovjek može preživjeti najviše šest sati. Za Sedejom se traga od nedjelje poslijepodne, dakle više od 48 sati tako da je vjerojatnost da je još živ vrlo mala.
Na pitanje nije li jučer na potezu od Bumbišta do Porera uočena naftna mrlja koja je ukazivala na mogućnost da je na tom području potonula 7,5 metara duga pasara Maduna, veli da je ta dojava provjerena, ali se pokazala krivom jer nikakve mrlje tamo nije bilo. Jučer su veliko obalno područje oko Banjola pretražili timovi Gorske službe spašavanja ali bez uspjeha.
- Danas je na moru bonaca, vidljivost nije dobra jer ima malo magle, ali to nema veze sa površinskim traganjem. Brodovima koji se kreću područjem na kojem su nestali pulski ribari i dalje se šalje poruka da obrate posebnu pozornost ne bi li se uočio nestali ribar ili brodica a sutra će se odlučiti hoće li potraga biti nastavljena, kazao nam je Maduna.

Izvor: www.glasistre.hr