• hr
  • en
  • de
  • it

22.04.2010. Hrvatski turistički dani u Bratislavi

U Bratislavi se u četvrtak, 22. travnja 2010. godine, u hotelu Kyjev, s početkom u 19:00 sati, održava već tradicionalna »Hrvatska večer« u organizaciji Hrvatske turističke zajednice i predstavništva u Slovačkoj. Hrvatska turistička zajednica na ovaj događaj poziva sve partnere koji svakodnevno rade na promidžbi Hrvatske kao poželjnog turističkog odredišta - predstavnike slovačkih turoperatora i agenata, medije, veleposlanika RH u Republici Slovačkoj te ugledne predstavnike slovačke društvene elite.
Također, u 17:30 sati održat će se i tiskovna konferencija za 60-tak predstavnika slovačkih medija i turoperatora. U ime domaćina pozdravne riječi će uputiti pomoćnik direktora Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Milo Sršen te direktorica Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Slovačkoj Nora Henterova i veleposlanik RH u Slovačkoj Tomislav Car. Dat će se analiza protekle turističke sezone i prezentirati novosti iz turističke ponude, a Hrvatska će se prezentirati kao ekološko očuvano odredište.
Na svečanoj večeri uzvanici će uživati u hrvatskim eno i gastro specijalitetima, za glazbeni doživljaj pobrinut će se Dražen Žanko i klapa Subrenum, a prikazat će se i promidžbeni film „Povijest kravate". Ova prezentacija Hrvatske pridonijet će zasigurno jačanju ugleda Hrvatske kao poželjnog i lakodostupnog odredišta za odmor te upoznavanju s novostima iz turističke ponude.
Slovačke turističke agencije trenutno najavljuju velik „boom" prodaje svojih aranžmana putem interneta. Prema podacima većine turoperatora, prodaja „hrvatskih aranžmana" vraća se na razinu prodaje iz istog razdoblja prošle godine. Interes za odmorišne boravke u Hrvatskoj bilježi se i od strane individualnih klijenata. Potvrđuju to i uspješno odrađene prezentacije Hrvatske na sajmu „Motocykel - Boatshow - Rybárstvo - Voľný čas" (Motocikl - Boatshow - Ribarstvo - Slobodno vrijeme), kao i „road show" prezentacije TZ Paga u gradu Nitra. Obje prezentacije realizirane su s naglaskom na individualne turiste. Povećanje interesa klijenata za promidžbenim materijalima i informacijama vezanim uz predstojeću turističku sezonu bilježe se i u Predstavništvu Hrvatske turističke zajednice. Najčešće korišteno prijevozno sredstvo za dolazak u hrvatska odredišta bit će i dalje osobni automobil, a odluka o putovanju će se uglavnom donositi u zadnjem trenutku, primjereno trenutnoj financijskoj situaciji.


Izvor: www.croatia.hr