• hr
  • en
  • de
  • it

22.02.2010. Lošinju nagrada Odgovorni turizam

Strukovni turistički časopis „Agenzia di viaggi" dodjelio je Malom Lošinju prestižnu međunarodnu nagradu za odgovorni turizam.
Agenzia di viaggi, već je 44 godine najvažniji strukovni časopis o turizmu u Italiji, koji se šalje na adrese 9800 turističkih agencija.
Nagrada za odgovorni turizam bazirana je na kriterijima UNWTO-a (Svjetske turističke organizacije).
Lošinj je dobitnik nagrade radi dupina lošinjskog arhipelaga, te udruge Plavi svijet, Dana dupina i mogućnosti usvajanja dupina.
Izvrsno su ocijenjene šetnice kojih Lošinj ima 220 km, očuvan prostor, briga o održivom razvoju, očuvan arhipelag, stoljetna borova šuma, zrak i more prve kvalitete, mnoštvo flore i faune. Poseban je naglasak i na pronađenom Apoksiomenu, brizi o kulturnom nasljeđu, miomirisima i okusima Lošinja - 28 miomirisnih objekata, obnavljanju i uvođenju u gastronomiju tradicionalne kuhinje.
Agencija je istaknula usklađenost aktivnosti razvoja odredišta Lošinja i paket aranžmane hotelijera i agencija, autokampova koji imaju aranžmane s temama poput lošinjskih kapetana, miomirisa i okusa, aromaterapije, antistresa, zdravog života i slično. Ova nagrada dokaz je kako je Lošinj u svom destinacijskom menadžmentu dosegao visok razvojni nivo i usklađenost aktivnosti koja je prepoznata u svijetu.

Izvor: www.mint.hr