• hr
  • en
  • de
  • it

21.12.2010. Kroz Veliki Ždrelac i u siječnju 2011.

Brodovi koji održavaju četiri državne linije na zadarskom području, do otoka Iža i Rave, te luka Sali i Zaglav na Dugom Otoku, nastavit će ploviti kroz morski prolaz Veliki Ždrelac između otoka Ugljana i Rivnja i tijekom siječnja 2011. godine, priopćili su danas iz Agencije za obalni linijski pomorski promet.
Agencija je primila obavijest tvrtke Plovput iz Splita prema kojoj će radovi na plovnome putu Mali Ždrelac započeti 20. rujna 2010. godine, no neće biti završeni do kraja godine kako je bilo najavljeno, nego će, sukladno sadašnjemu planu, potrajati do 20. siječnja iduće godine.
Duljim putem plovit će brodovi Jadrolinije iz Rijeke i tvrtke G. & V. Line iz Dubrovnika koji održavaju državne brodske linije 405 Rava-Iž-Zadar i 405a Sali-Zaglav-Zadar, te brzobrodske linije 9406 Zadar-Zaglav-Sali i 9404a Zadar-Iž-Rava. Promjena plovidbenih ruta uslijedila je nakon što su nepuna tri ljetna mjeseca, od 1. srpnja do 20. rujna, brodovi do zadarskih otoka plovili kroz Mali Ždrelac.
Iz Plovputa najavljuju da će nakon okončanja sadašnje faze radova prestati potreba novoga zatvaranja Maloga Ždrelca, a preostali završni poslovi trebali bi se odvijati bez utjecaja na pomorski promet.

Izvor: www.mmpi.hr