• hr
  • en
  • de
  • it

21.12.2009. Laura Dekker pronađena

Nizozemska tinejdžerica Laura Dekker koja želi postati najmlađa osoba koja će oploviti svijet nestala je u petak.
Policija je objavila da je njezina jedrilica privezana te da se čini da je sama napustila očevu kuću. Glasnogovornik Bernhard Jens rekao je stranim medijima da nema saznanja ni o kakvim kriminalnim radnjama, ali da su vlasti zabrinute.
Nakon što je izrazila želju da oplovi svijet, 14-godišnja Laura je stavljena pod državno skrbništvo, ali su vlasti ipak dopustile da živi s ocem. Socijalni radnici smatrali su da je premlada da se upusti u tako opasnu avanturu koja bi trajala dvije godine, a psiholozi vjeruju da bi izolacija u kojoj bi djevojka bila narušila njezin normalan razvoj.
Laura je rođena 1996. na jedrilici. Prve 4 godine živjela je na brodu sa roditeljima. Počela je samostalno jedriti kada je imala 6 godina. Nakon što su se roditelji rastali, skrbništvo nad Laurom je preuzeo otac. Sud je odlučio da će oduzeti skrbništvo ocu ako joj omogući da realizira svoju želju.
Prema zadnjim informacijama od danas, Laura je pronađena na Karibima u Sint Maartenu. U skoro vrijeme očekuje ju povratak u Nizozemsku.

Izvor: www.index.hr
Izvor: www.mahalo.com