• hr
  • en
  • de
  • it

21.10.2010. Hrvatska – četvrto najatraktivnije europsko odredište

Britanski časopis „the Guardian" objavio je nagrade u kategoriji „Travel Awards". Na ovogodišnjem Guardian Observer Travel Awards 2010. Hrvatska je proglašena četvrtom među najatraktivnijim europskim turističkim odredištima („Best European Country") nakon Austrije, Švicarske i Švedske.
Također, prema putničkim agentima „Choice Awards 2010." Hrvatska je proglašena u kategoriji „short haul" kao „up&coming rising star-the short haul destination" - odredište koje se najviše preporuča turistima pri odabiru svog putovanja.
„Travel Awards" je jedina turistička nagrada za koju u cijelosti i isključivo nominiraju te glasaju turistički profesionalci Velike Britanije.
Direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice, Niko Bulić smatra kako su najveće prednosti Hrvatske kao turističkog odredišta to što smo zadnji, nepotrošeni lijepi dio europskog Mediterana, koji nije od jučer u turizmu, ali je sačuvao autentičnost, ambijentalnost, način života, ima odličnu eno-gastronomsku ponudu i izuzetno vrijednu kulturnu i prirodnu baštinu. Također, posebno je istaknuo kako ovo priznanje nije slučajno, budući da Hrvatska turistička zajednica sustavno, profesionalno, sveobuhvatno i ciljano promovira Hrvatsku po cijelom svijetu.
Početkom studenoga Hrvatska turistička zajednica predstavit će se na najvažnijem turističkom sajmu WTM u Londonu gdje će svim zainteresiranima iz turističke branše kao i potencijalnim turistima prezentirati hrvatsku turističku ponudu.
Od siječnja do rujna 2010. godine Hrvatsku je posjetilo 236.843 (5% više) državljana Velike Britanije, a ostvarili su 1.237.855 (6% više) noćenja.

Pobjednici „Travel Awards 2010.“

Izvor: www.hrvatska.hr