• hr
  • en
  • de
  • it

21.04.2011. Nema traga ribaru koji je pao s broda kod Pule

Za ribarom E. G. (49) iz Rijeke koji je u nedjelju s ribarskog broda „Željka" pao u more oko 12 nautičkih milja južno od rta Kamenjak, tragat će se danas do 17 sati kada će se pozicije pretrage vratiti i brod „Vid" Lučke kapetanije Rijeka.
Plovila koja su bila uključena u potragu danas su se vratila u svoje matične luke, a na poziciji se trenutno još nalazi samo brod Lučke kapetanije Rijeka.
Akcija potrage za ribarom trajala je ukupno 48 sati i nije dala rezultata, a procjena maksimalnog vremena preživljavanja u moru temperature 15 celzijevih stupnjeva je 6 sati.
Lučka kapetanija Pula nakon službenog završetka potrage pretraživat će područje nestanka u sklopu svojih redovitih aktivnosti.
Podsjećamo da su od trenutka dojave o nezgodi, u potragu za ribarom bili uključeni lučke kapetanije Rijeka i Pula, riječka i pulska pomorska policija i zrakoplov Obalne straže RH.
Prema riječima drugog člana posade koji je u trenutku pada bio na ribarici, zapovjednik je najvjerojatnije pao u more prilikom pripreme ribarskog alata za planirani ribolov.

Izvor: www.mmpi.hr