• hr
  • en
  • de
  • it

20.05.2010. Njemačka TV kuća ZDF posjetila Vis

U organizaciji njemačke produkcijske kuće "Montage+", na otoku Visu završeno je dvotjedno snimanje za potrebe "family coaching" TV serije "Spremni za otok", koja će se u rujnu prikazivati na njemačkom televizijskom kanalu ZDF. Gledanost ovog serijala u prošloj sezoni bila je vrlo dobra, prema službenim podacima pratilo ju je dva milijuna njemačkih TV gledatelja.
Ove su se godine producenti odlučili da i otok Vis bude jedan od domaćina serijala, s obzirom da se sa svojim prirodnim ljepotama i atraktivnim destinacijama idealno uklapa u njihov projekt. Uz Vis, ovosezonski domaćini serijala su Sicilija i još jedan skandinavski otok.
Cilj projekta je dvjema odabranim obiteljima različitih profila koje dolaze iz velikih njemačkih gradova nametnuti snalaženje u izvanrednim situacijama na nepoznatom terenu, stvoriti duh zajedništva i što jače ih međusobno povezati unutar obitelji, te ih naučiti kako se ponašati u skladu s prirodom.
Sve to začinjeno je raznovrsnim aktivnostima, poput spiljarenja, kayakinga i penjanja, za što se Vis pokazao kao idealna destinacija. Svaka je obitelj na otoku boravila po tjedan dana, izvršavajući mnogobrojne zahtjevne pustolovne zadaće, među kojima i gradnju splava, a sve to pod budnim okom snimateljske i produkcijske ekipe, vanjskih suradnika, obiteljskog terapeuta i čovjeka zaduženog za pustolovne aktivnosti.
Veliku pomoć u poslovima koordiniranja i kao i kompletnu logističku potporu, pružila im je komiška putnička agencija "Alternatura", koja se već godinama na otoku Visu bavi istim i sličnim aktivnostima, po kojima je uostalom i poznata domaćim i inozemnim gostima koji prakticiraju sve vrste pustolovnog turizma.
Pino Vojković, vlasnik putničke agencije "Alternatura" objasnio nam je detalje ZDF-ovog posjeta.
- Kao jedina putnička agencija, članica Grupacije pustolovnog turizma Hrvatske, na otoku Visu već godinama se uspješno bavimo ovim vrlo zahtjevnim poslom, i na taj način smo i prepoznati od njemačke produkcijske kuće koja nas je angažirala za realizaciju ovog projekta.
Iako su za snimanje bile predviđene tek tri otočne lokacije - otočić Host, Crvene stijene i Kraljičina špilja, otkrio nam je Vojković, na sugestiju "Alternature" uvršteno ih je još nekoliko: otok Biševo, otok Budihovac te nekoliko lokacija u unutrašnjosti otoka Visa.
- Ni jednog trenutka nije bilo praznog hoda i vrijeme je maksimalno iskorišteno, a kako bi cijela produkcija bila još zanimljivija, uz naše brodove, vozila i opremu, angažirali su i helikopter.
Oduševljeni viđenim i doživljenim, obećali su nam ponovni dolazak u Hrvatsku, a očekujem da i dio od dva milijuna njihovih gledatelja koji će TV seriju ‘Spremni za otok' gledati na jesen učine isto, i da iduće turističke sezone posjete Hrvatsku - zaključio je Vojković.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr

  

Nagradna igra

Osvojite ulaznice za Biograd Boat Show 2019. Točan termin održavanja sajma je:
  •   16-20/02/2019
  •   10-13/10/2019
  •   17-20/02/2019

E-mail adresa:

Fotogalerija

Sitemap Top