• hr
  • en
  • de
  • it

20.05.2010. Biograd: Sezonu otvara Festival hrane i pića

Ove godine će priredba nadmašiti sve dosadašnje jer se i promovirala u veliku svehrvatsku, ali i međunarodnu manifestaciju te će u njoj ove godine sudjelovati oko 300 sudionika. Manifestacija će trajati od 4. do 6. lipnja, a budući da se radi o produženom vikendu mogla bi doista biti posjećena izvan svih očekivanja, najavljuje Ivo Eškinja, direktor biogradske Turističke zajednice.
Za biogradske turiste ove sezone postavit će se stol dug 800 metaraKakva će biti ovogodišnja turistička sezona s obzirom na recesiju teško je predvidjeti, no biogradski turistički djelatnici su optimistični, tim više što se u njezinu pripremu i ove godine uložio maksimum, a ono što slijedi do njezinog punog početka dodatni su napori koji se na tom planu ulažu i to u svim segmentima turističkog privređivanja.
U predsezonskom razdoblju, točnije u prva četiri mjeseca ove godine broj gostiju je na prošlogodišnjoj razini, dok se za svibanj predviđa i veći broj jer je tijekom ovoga mjeseca u gradu bio niz događanja koja su doprinijela povećanju broja gostiju i broja noćenja u biogradskim hotelima te marini Kornati.
Poznato je, naime, da je proteklih dana održana je velika Međunarodna regata Enginnering Challenge Cup 2010 koja je u 60 plovila okupila 380 jedriličara iz čitavog svijeta. Tijekom sedmodnevnog trajanja regate jedriličari su imali prilike upoznati biogradski, zadarski i šibenski akvatorij, a njihovi domaćini - marina Kornati i Ilirija d.d. na taj su način još jednom potvrdili status vodećeg međunarodnog regatnog centra.
- Više gostiju i turističkog prometa zasigurno su osigurali i sudionici te gosti tijekom održavanja diskografske priredbe-nagrade Porin, čije su manifestacije u Biogradu ove godine trajale puna četiri dana. Tu su i skupine sportaša, na natjecanjima i pripremama te sve skupa odaje živost na svakom koraku, kao u tijeku pune turističke sezone. To je bez sumnje dobar predznak, složio se direktor Turističke zajednice grada Ivo Eškinja, dodajući da se Biograd i dalje angažirano predstavlja gdje je to god moguće i bori za svakog gosta.
- Tijekom zimskog perioda odradili smo preko 80 sajmova, točnije sve što je bilo dostupno diljem Europe, a proteklih dana prezentirali smo se i u Ljubljani i Mariboru. Ako nismo imali vlastiti štand, onda je to predstavljanje bilo u sklopu Županijske turističke zajednice ili, pak, domaćih hotela i agencija, koji su uz ponudu svojih kapaciteta jednako tako uspješno prezentirali i sam grad i njegovu kompletnu turističku ponudu. Trenutačno su u tijeku pripreme za službeno otvaranje turističke sezone, koja već tradicionalno započinje s prepoznatljivom manifestacijom pod nazivom Festival izvorne hrane, pića, gastrodelicija te izvornog suvenira i folklora. Ove godine će priredba nadmašiti sve dosadašnje jer se i promovirala u veliku svehrvatsku, ali i međunarodnu manifestaciju te će u njoj ove godine sudjelovati oko 300 sudionika. Manifestacija će trajati od 4. do 6. lipnja, a budući da se radi o produženom vikendu mogla bi doista biti posjećena izvan svih očekivanja, najavljuje Eškinja.
Uz domaće hotelijere i ugostitelje, na ovoj će manifestaciji sudjelovati i izlagači iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Češke i Mađarske. Svi prezenteri bit će u originalnim narodnim nošnjama, točnije, imat će obilježje zemlje ili kraja iz koga dolaze.
Ovogodišnji najduži stol na biogradskoj rivi trebao bi biti dug između 700 i 800 metara, a uz gastroponudu, predstavit će i dio svoje kulturne baštine. Klape i KUD-ovi, narodne nošnje, pjesma, ples i običaji bit će sastavni dio ovogodišnjeg starta pune turističke sezone u Biogradu.

Izvor: www.zadarskilist.hr

  

Nagradna igra

Osvojite ulaznice za 28. Zagrebački sajam nautike. Točan termin održavanja sajma je:
  •   17-21/02/2019
  •   24-28/02/2019
  •   20-24/02/2019

E-mail adresa:

Fotogalerija