• hr
  • en
  • de
  • it

19.11.2010. Bez brodova u luci Šipanskoj

Brodovi 'Postira' i 'Nona Ana' koji održavaju državnu brodsku liniju 807 Šipan-Lopud-Koločep-Dubrovnik, odnosno brzobrodsku liniju 9807 Dubrovnik-Suđurađ-Sobra-Polače-Korčula-Lastovo, od ponedjeljka 22. studenoga 2010. godine do daljnjega neće pristajati u Luci Šipanskoj na otoku Šipanu, priopćila je Agencija za obalni linijski pomorski promet u Splitu.

Razlog su tome, ističu, radovi na rekonstrukciji i dogradnji pristana u toj luci, koje je s građevinskom tvrtkom Konel d.o.o. iz Dubrovnika ugovorila Županijska lučka uprava Dubrovnik.
Obustava prometa neće se odraziti na povezanost otoka Šipana s kopnom, a promjene u plovidbenom redu Jadrolinije odnose se na brod koji plovi na liniji 807, koji će od sada noćiti u luci Suđurađ i otuda započinjati jutarnje putovanje.
Promjene se odnose i na plovidbeni red brodara G. & V. Line d.o.o., koji održava liniju 9807. Naime, umjesto u Luci Šipanskoj brzi brod 'Nona Ana' pristajat će u Suđurđu, a novi plovidbeni red vremenski se od staroga razlikuje tek za pet minuta.

Izvor: www.mmpi.hr