• hr
  • en
  • de
  • it

19.02.2011. Zadar – vodeće lifestyle odredište na Jadranskoj obali

U Domu županije u srijedu je predstavljen informativni časopis tvrtke 'Croatia Airlines', koji izlazi četiri puta na godinu u nakladi od 35 tisuća primjeraka, te predstavlja hrvatsku baštinu, kulturu, tradiciju, prirodne ljepote i zanimljivosti naše zemlje. Već nekoliko puta na svojim je stranicama predstavljao Zadar i Zadarsku županiju, a u aktualnom broju Zadar je - glavna tema.
Tekst pod nazivom 'Zadar, grad mnogih mladosti' priča o ljepoti kornatskog otočja i predstavlja nesvakidašnji, robinzonski život jedne tamošnje obitelji. Tekst i fotografije autorski potpisuje Davor Rostuhar. O Zadru su pisali i Davorka Vukov Colić, uz fotografije Damira Fabijanića.
'Zadar je vodeće lifestyle odredište na Jadranskoj obali. Opetovano se dokazuje kao žilav, inventivan i kreativan grad koji ne živi samo od prošlosti i nasljeđa, nego se u hrvatskom kulturnome i društvenom prostoru često oglasi nekom inovacijom ili nesvakidašnjom gestom', navodi se u časopisu.
Croatia Airlines, hrvatska zrakoplovna tvrtka, danas je srednje velika europska zrakoplovna tvrtka, u stalnom razvojnom uzletu. Njihova suradnja sa Zadrom nastavit će se i otvaranjem novih zrakoplovnih linija prema Munchenu i Zurichu, a zrakoplovi će letjeti dva puta tjedno, utorkom i četvrtkom. Više o tome čitajte ovdje .
U ime Zadarske županije, Đani Bunja, predsjednik ŽV SDP-a, izrazio je zadovoljstvo novom suradnjom, podsjetivši kako je naša županija ostvarila impresivne turističke rezultate u 2010-oj godini, kao i konstantan razvoj Zračne luke Zadar.
Na predstavljanju u ime tvrtke 'Croatia Airlines' o časopisu je govorio Tonko Rilović, izvršni direktor za prodaju i mrežu, istaknuvši kako je Zadarska županija izuzetno zanimljiva, zbog čega su, u suradnji s Turističkom zajednicom Zadarske županije i Turističkom zajednicom Grada Zadra, uvedeni redoviti letovi u bavarsku prijestolnicu i najveći švicarski grad.
Kako su najavili, sljedeći broj putnog časopisa predstavit će zadarski Muzej antičkog stakla.

Izvor: www.ezadar.hr