• hr
  • en
  • de
  • it

18.05.2010. Krk: Eko, etno i vinofest

Eko, etno i vinofest Krk jedinstvena je manifestacija koja promiče dobre primjere jačanja ekološke svijesti, očuvanja etno baštine i male, obiteljske proizvodnje izvrsnih poljoprivrednih proizvoda i suvenira upotrebne vrijednosti.
Ovu manifestaciju organiziraju TZ Grada Krka, Grad Krk, Vecla d.o.o., „Ponikve" d.o.o., uz potporu Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva i Hrvatske gospodarske komore (HGK), te medijsko pokroviteljstvo Radija OK.
U devetoj godini održavanja, Eko, etno i vinofest u Krku nudi najbolji izbor domaće hrane, pića i suvenira iz čak 11 hrvatskih županija. Na oko 60 izložbenih štandova na krčkoj rivi moći će se kušati i kupiti kulen, domaće kobasice, ovčje i kozje sireve, maslinovo ulje, vino, rakije, likere, med, slastice, džemove, sokove ali i ručno rađeni nakit, etno odjeću, suvenire upotrebne vrijednosti ili eko vrećice koje su rukom oslikala djeca dječjeg vrtića Katarina Frankopan iz Krka.
Eko, etno i vinofest posjetiti će i predstavnici 16 medijskih kuća iz susjedne Slovenije, predvođeni Goranom Blažićem, direktorom Predstavništva HTZ-a u Sloveniji. Oni će pored atmosfere i ponude Eko, etno, vinofesta doživjeti i iskustvo izleta u ruralne predjele Krka maslinarskom cestom „Putovima zlatnih kapi krčkoga blaga" i „soft avanturu" izleta do najstarijeg hrasta i najstarije crkvice Sv. Krševana na području uvale Čavlena i mjesta Poljica i Milohnići. Domaće delicije biti će ponuđene i u uljari „Nono" kao i na agroturizmu „Pud prevolt".

Iz programa 9. Eko, etno i vinofesta

21. svibnja 2010.
Petak je EKO dan u kojem će komunalno društvo „Ponikve" organizirati malu „eko učionicu" na Veloj placi. U jutarnjim satima za predškolsku i školsku djecu, a u popodnevnim za odrasle, u eko učionici bit će organizirana i nagradna igra s bogatim nagradama. Na rivi će biti izložene bale selektivno prikupljenog otpada uz informativni punkt komunalnog društva „Ponikve". Djeca dječjeg vrtića „Katarina Frankopan" i OŠ „Fran Krsto Frankopan", područne škole Vrh također će izlagati svoje radove o temi „Eko otok Krk" - najčistiji dio Hrvatske. Na večer vas na krčkoj rivi čeka koncert Gradske glazbe Krk i ugodno druženje uz „Kumpaniju Tramuntanu".

22. svibnja 2010.
Subota je ETNO dan. U 10 sati počinje zajedničko zasjedanje strukovnih skupina turističkih agencija i obiteljskog smještaja HGK ŽK Rijeka, nakon čega će gosti iz Međimurske županije prezentirati svoju turističku ponudu baziranu na ETNO baštini i održivom razvoju. U večernjim satima svoju ETNO baštinu prezentirati će i folklorno društvo „Komarevo" iz Siska. Subota na večer je vrijeme za pravu feštu uz krčku „Malu vidu".

23. svibnja 2010.
Nedjelja je dan VINA. Od 18 sati u jedinstvenom prostoru povijesnog zdanja „Volsonis" bara, svoje će impresije o vrbničkim žlahtinama podijeliti s ljubiteljima vina najpoznatija hrvatska sommelierka Daniela Kramarić, voditeljica restorana „Plavi podrum". Nedjeljno predvečerje rezervirano je za „Miće Bodule". U sklopu zabavnog programa na 9. Eko, etno i vinofestu nastupiti će još i folklorne skupine Vrh i Kornić, te Gradska glazba Krk.

Izvor: www.mint.hr