• hr
  • en
  • de
  • it

18.04.2011. Pobjeda ´X-citea´ na Gladuši

U Salima je u subotu druga regata krstaša "Gladuša 2011." Regatu je organizirao JK GUC iz Sali radi proširenja turističke ponude mjesta te osiguranja razvoja škole jedrenja. Prema riječima Lucije Šišete, tajnice JK GUC Sali, na regati je sudjelovalo 37 sudionika iz jedriličarskih klubova iz Pule, Zadra, Biograda i Splita.

- Važno je istaknuti da je ovo regata C kategorije, klase OPEN, što znači da je otvorena za sve ljubitelje jedrenja. Start je bio u 10 sati, a jedrilo se na ruti Sali - Mrtovnjak (Iž) - Lavdara - Sali. Jačina vjetra od 27 čvorova pogodovala je jedrenju, kazuje Šišeta.

U ukupnom poretku prvo mjesto zauzeo je Luka Šangulin na brodu "Extasy" iz Yacht Cluba Biograd. Drugo mjesto pripalo je Damiru Repcu na brodu "Geisha", a treće Daliboru Marinu na brodu "Keti".

Navečer je uslijedilo proglašenje pobjednika i zabava u Društvenim prostorijama do sitnih jutarnjih sati uz grupe Ljetno kino, Trenta uno i WC.

Cijeli prethodni tjedan, kako je kazala Šišeta, u Salima je bio u znaku regate te je nazvan "Šeteman Modro: tema crno", gdje su se prikazivali crno bijeli filmovi, gledale fotografije s prošle regate, spremao se crni rižot, a djecu se podučavalo u pravljenju gropova.

- Bio je to zanimljiv crni tjedan, s mnogo crnog sadržaja, zaključila je Šišeta.

Izvor: www.zadarskilist.hr