• hr
  • en
  • de
  • it

18.04.2010. Kapetanu turističkog broda plaća 30 tisuća kuna

Prvi dio od ukupno oko dvije i pol tisuće djelatnika iz Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije, koliko ih se godišnje zaposli na sezonskim poslovima, započeo je svoj rad na određeno vrijeme u ovoj godini.
Na Zavodu za zapošljavanje već su evidentirani prvi pomaci u tom pravcu, a u potrazi za radnom snagom sada su brojni vlasnici hotela i ugostiteljskih lokala, kao i trgovina koje manje-više rade samo u sezoni, poput suvenirnica.
Lokalni oglasnici i specijalizirani internetski portali prepuni su oglasa kojima se nastoje privući dobri konobari, kuhari i drugi djelatnici koji se, u pojedinim slučajevima, za posao mogu javiti i sve do rujna.
Kako je ljeti očit nedostatak kvalificiranih djelatnika na obali, i ove se godine očekuje da će zbog sezonskih poslova u turizmu na jug Hrvatske stići nekoliko stotina djelatnika iz unutrašnjosti Hrvatske.
Svake godine tako se, naime, zaposli između 500 i 700 nezaposlenih iz Bjelovara, Karlovca, Siska, Osijeka i drugih gradova.
Na Korčuli se ovoga ljeta konobar može zaposliti u restoranu uz plaću od najmanje četiri tisuće kuna te osiguran smještaj i hranu, a isti su uvjeti u jednom ugostiteljskom objektu ponuđeni i kuharu, od kojega se pri tome ne traže ni odgovarajuće kvalifikacije, pa ni iskustvo u poslu.
Pomorci su traženi i u turizmu, pa je jedna splitska tvrtka ovih dana oglasila potragu za kapetanom turističkog broda. Uz ispunjavanje uvjeta za taj posao, kao i potrebno iskustvo, nudi se plaća od 7000 do 30.000 kuna.
Posao se odnosi na područje od Zadra do Dubrovnika, a početak rada je koncem travnja. Pojedini hoteli i ugostiteljski objekti traže i desetak konobara i drugog kvalificiranoga kadra, a sve češće traže se i hostese na jahtama.
Na tim se poslovima, kako se navodi u oglasima, može zaraditi do desetak tisuća kuna mjesečno, a među uvjetima za radno mjesto domaćice na brodu nerijetko je naveden, primjerice, i "sportski izgled".

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr Olivija Gustin-Čuljak

 


IspisPošalji 

Nagradna igra

Osvojite ulaznice za Biograd Boat Show 2019. Točan termin održavanja sajma je:
  •   16-20/02/2019
  •   10-13/10/2019
  •   17-20/02/2019

E-mail adresa:

Fotogalerija

Sitemap Top