• hr
  • en
  • de
  • it

17.09.2010. Sandalić o SP klase 49-er 2012. godine u Zadru

Robert Sandalić: Nije nas iznenadilo dobivanje organizacije SP klase 49-er 2012. godine

Organizaciju novog velikog natjecanja dobio je jedriličarski klub Uskok. Nakon što je prošlog ljeta klub s Vitrenjaka bio domaćin Europskog prvenstva klase četrdeset devetka jučer su iz međunarodnog udruženja te klase čelne ljude Uskoka obavijestili da su im dodijelili i organizaciju Svjetskog prvenstva 2012. godine.
Ovo prvenstvo održat će se u mjesecu svibnju svega tri mjeseca prije početka Olimpijskih igara u Londonu te će ujedno biti i posljednje natjecanje na kojemu će se moći izboriti olimpijska norma za 49-etku.
Glavni protukandidati Hrvatskoj bili su Francuska i Danska, međutim, izbor je pao na zadarski Uskok. Takvim ishodom nije puno ostao iznenađen sportski direktor Uskoka, Robert Sandalić.
„Još jedna velika stvar kako za naš klub tako i za grad Zadar jer će natjecanje biti održano u mjesecu svibnju neposredno pred početak glavne turističke sezone. A što se tiče toga da smo mi dobili organizaciju ovog prvenstva, iskreno i očekivali smo to jer po informacijama sa raznih regata i od ostalih jedriličara svi su bili prezadovoljni onim što su doživjeli u Zadru prošlog ljeta na EP-u tako da su iskazali želju za povratkom u naš grad. Bit će to prekrasno druženje, oko 100 brodova, više od 30 nacija se očekuje na natjecanju formule 1 olimpijskih klasa u jedrenju".
Jedriličarskom klubu Uskok to će biti organizacija 8 velikog natjecanja u trinaest godina. Boje Zadra i Hrvatske branit će dvojac u sastavu Petar Cupać / Pavle Kostov koji je prošlog ljeta na Zadru na EP osvojio odlično 12. mjesto. Petar i Pavle sretni su što će ponovno u svom gradu nastupiti na jednom tako velikom natjecanju i uvjereni su da će već na SP u Zadru dočekati s već izborenom olimpijskom normom.
„Jako bitna sezona je ova koja sada dolazi za nas. Želimo olimpijsku normu izboriti u Australiji na SP koje će se održati 2011. godine. Sve smo tome podredili i nadamo se da ćemo uspjeti u realizaciji tog svog plana" - u glas su rekli Petar i Pavle.
Na konferenciji je danas najavljena i regata Kupa Hrvatske za krstaše koja će se u zadarskom kanalu održati ovog vikenda, te nastup Uskokove posade predvođene Pavlom Kostovim na ACI Match Race Kupu idućeg tjedna u Splitu.
Na ACI kupu ove godine natjecat će se hrvatski olimpijci iz raznih klasa, koji će se tako po prvi put ogledati na istim brodovima.

Izvor: www.ezadar.hr