• hr
  • en
  • de
  • it

16.07.2010. Tina 6. na Svijetu!

Nakon dva dana bez jedrenja zbog nedovoljno vjetra, jučer je u škotskom Largsu previše puhalo. Ciklona koja je jučer prolazila poviše Velike Britanije sa sobom je donijela vjetar koji je na mahove dosezao brzinu i do 45 čvorova. Jedriličarke su čekale na smirivanje vjetra i mogući start od osam sati ujutro pa sve do tri sata popodne. U tri sata regatni odbor je donio odluku da je prvenstvo završeno.
Tina Mihelić je 6. mjestom ostvarila izniman uspjeh i tako na najbolji moguć način privela sezonu kraju.
„Zadovoljna sam u konačnici rezultatom, iako su kod mene očekivanja možda bila i nešto veća obzirom na uvjerljivost sa EP od prije mjesec dana. Međutim, kakvi su uvjeti ovdje vladali bila bih neskromna kada bih rekla da nisam zadovoljna. Ovo mi je daleko najbolji rezultat na SP ikada, a da su se odjedrile sva jedrenja vjerujem da bih sigurno još napredovala u plasmanu, ali i 6. mjesto na SP je odličan rezultat. Sada se konačno vraćamo malo kući, imat ću 7 dana pravog, ali pravog odmora, a onda se spremamo za nastup na regati svjetskog kupa u Weymouthu." Rekla je Tina.
„Nakon osvojenog EP, 6. mjesto na SP je veliki uspjeh i čestitam Tini i svima koji su nam pomogli da ga ostvarimo. Bili smo spremni i za bolji rezultat, ali jednostavno uvjeti su bili takvi da ne treba tražiti kruha povrh pogače. Odjedrili smo samo 6 jedrenja (5 kvalifikacija i 1 finalnu), od čega je RO slobodno mogao, da ne kažem trebao, prekinuti 4, jer uvjeti nisu bili regularni i direktno su utjecali na plasman jedriličarki na regatnom polju. Mogu reći da smo preumorni i jedva se čekamo malo odmoriti nakon ove duge serije putovanja i važnih nastupa." Izjavio je trener Antunović.
Titulu svjetske prvakinje osvojila je ili bolje rečeno obranila Finkinja Sari Multala.

Izvro: www.hjs.hr