• hr
  • en
  • de
  • it

16.07.2010. Nikoli Bašiću projekt valorizacije kanala sv. Ante

Izrada dokumentacije za projekt "Turistička valorizacija kanala sv. Ante" povjerena je zadarskom arhitektu Nikoli Bašiću, poznatom, između mnogih, i po projektima Kornatskih križeva, "Pozdrav suncu" i "Morske orgulje". Bašić i predstavnik United Nations Development Programmea (UNDP) već su supotpisali ugovor.
UNDP je, naime, u suradnji s Javnom ustanovom "Zaštićene prirodne vrijednosti županije" raspisao natječaj za izradu projektne dokumentacije, a Evaluacijska komisija za tehničko rješenje opredijelila se za ponudu Bašićeva "Marina projekta".
Za izradu geodetske podloge, pak, izabrana je šibenska tvrtka "Geodetska mjerenja". Valja, inače, naglasiti kako će izrada glavnog projekta koštati 73 tisuće, a geodetske podloge 4 tisuće dolara, te će izradu projektne dokumentacije u cjelokupnom iznosu u potpunosti financirati UNDP kroz program COAST.
Šibensko-kninska javna ustanova, pak, za spomenuti projekt je dobila tehničku pomoć za izradu aplikacija za financiranje iz europskih fondova iz programa IPA IIIC - regional Competitiveness Operational Programme.
Prihvati li se predloženi program, odobrenje sredstava za realizaciju projekta turističke valorizacije kanala sv. Ante se očekuje sredinom iduće godine.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr