• hr
  • en
  • de
  • it

16.06.2010. HAK i Ministarstvo turizma za veću sigurnost turista

Budući da 90 posto turista u Hrvatsku dolazi automobilima i autobusima, kvalitetne i sigurne prometnice te pouzdane i pravovremene informacije o stanju na cestama su ono što im moramo ponuditi kada dođu u našu zemlju.
Stoga je Ministarstvo turizma za veću sigurnost turista ove godine izdvojilo 446.460 kuna, što je najveći iznos do sada - rekao je ministar turizma Damir Bajs prilikom današnjeg potpisivanja ugovora s predstavnicima Hrvatskog autokluba (HAK) o dodjeli bespovratnih financijskih poticaja HAK-u za aktivnosti usmjerene na sigurnost prometa na cestama u turističkoj sezoni 2010. godine.
Spomenutim će bespovratnim sredstvima Ministarstvo, u suradnji s HAK-om, sufinancirati niz aktivnosti - od edukacije i angažiranja dodatnih djelatnika HAK-a za turističku sezonu do akcije testiranja kvalitete kampova i pripreme televizijske emisije „Promet info".
Za što kvalitetniju pripremu sezone na našim prometnicama HAK je ove godine uveo i novi broj tehničke pomoći na cesti (1987), usklađen s europskim standardima, te novu interaktivnu putnu kartu Hrvatske na svojim web stranicama (www.hak.hr).
Uz višejezičnost, neke od karakteristika nove karte su i navigacijski savjeti te mogućnosti izračuna troškova putovanja, odabira vrste rute i pregleda trodnevne vremenske prognoze.
Dobra suradnja i ove će godine biti nastavljena s II. programom Hrvatskog radija, putem kojeg će se putnike redovito informirati o stanju i prohodnosti hrvatskih cesta na četiri jezika: hrvatskom, engleskom, njemačkom i talijanskom.
Govoreći o očekivanjima za sezonu, rukovoditelj sektora tehničke pomoći HAK-a Marijan Rimac, predviđa da bi ona mogla biti na razini prošle godine, dok u okviru priprema ističe 46 zaposlenika Kontaktnog centra, 235 specijalnih vozila za uklanjanje i prijevoz, 73 pokretne radionice i dva motocikla pomoći na cesti, koji će spremni dočekati naše turiste.

Izvor: www.mint.hr

 

 

 

 

 

  

Nagradna igra

Osvojite ulaznice za Biograd Boat Show 2019. Točan termin održavanja sajma je:
  •   16-20/02/2019
  •   10-13/10/2019
  •   17-20/02/2019

E-mail adresa:

Fotogalerija

Sitemap Top