• hr
  • en
  • de
  • it

16.03.2010. Besplatan internet gostima u centru Umaga

Pitanje je dana kad će se građani i gosti Umaga moći u gradskom centru besplatno spajati na bežični internet, i to na potezu od Pučkog otvorenog učilišta, odnosno Trgovačke ulice do Trga slobode i povijesne jezgre. U tijeku je postavljanje dviju hot spot antena za što je Grad potpisao ugovor s telekomunikacijskim operaterom Metronetom još potraj prošle godine.
Promet će biti limitiran da ne bi bio zagušen - neće se moći skidati filmovi, programi i slične teže datoteke, ali zato će surfanje webom u bilo kojem dijelu užeg središta grada biti neograničeno. Za građane besplatna, ova će usluga gradski proračun mjesečno koštati 500 kuna, saznali smo od zamjenika gradonačelnika Maura Jurmana.
Sve više građana i turista svaki dan uz kavu surfa internetom u kafiću ili na ulici, a to će svakako biti i odlična novost u turističkoj ponudi Umaga. Naime, dosad su se turisti koristili računalima u Gradskoj knjižnici, koja se iznajmljuju po vrlo povoljnim cijenama, dok su se oni s vlastitim laptopima ondje već mogli besplatno spojiti na mrežu. Sad će ova mogućnost biti još dostupnija i jednostavnija.

Izvor: www.glasistre.hr