• hr
  • en
  • de
  • it

160 godina Uljanika

Svoj jubilarni 160. rođendan Uljanik je u petak navečer proslavio svečano, na druženju za oko 150 uzvanika održanom u hotelu Park Plaza Histria, a potom i na tradicionalnom, svim (su)građanima otvorenom Uljanik festu u legendarnom pulskom rock klubu, koji je grad baštinio upravo od dugovječnog brodogradilišta.Okupljene u Histriji pozdravio je Gianni Rossanda, predsjednik Uprave Uljanik Grupe, a među gostima bili su predstavnici dioničara i vlasnika, ključni poslovni partneri i dugogodišnji suradnici, dio sadašnjih zaposlenika Uljanika i riječkog "3. maja" te nekolicina starih Uljanikovaca, zatim predstavnici sindikata i svih radničkih vijeća Uljanik Grupe.
Povijest i sadašnjost brodogradilišta gostima je predstavljena u kratkim filmovima, na izložbi starih nacrta i maketa brodova, te uz pomoć 3D vizualizatora s kojim su mogli prošetati aktualnim gradnjama na Uljanikovim navozima i u projektnim uredima. U svečanoj dvorani Histrie cjelovečernje druženje proteklo je uz mahom mlade, ali redom domaće, istarske dramske i glazbene snage.
Glumci iz dramske skupine Histri, predvođeni Petrom Blašković, uprizorili su u interaktivnoj predstavi rođenje i rast brodogradilišta i grada u luci prije 160 godina inauguriranoj u središnju ratnu luku austrijskog carstva. Večer su uljepšali nastupi mješovite vokalne skupine Nešpula, folkloraša iz KUD-a Uljanik, a potom i Andrej Pezić na harmonici, Dina Rizvić i Leon Brenko kvintet.
U klubu Uljanik na godišnjoj fešti na dan Uljanika svirali su nadaleko poznati The Night Express, bend koji dijelom čine upravo slavljenici - Uljanikovci.

Izvor: www.glasistre.hr 

Nagradna igra

Osvojite ulaznice za Zagrebački sajam nautike. Točan termin održavanja sajma je:
  •   16.02.2022. - 20.02.2022.
  •   18.03.2022. - 20.03.2022.
  •   23.02.2022. - 27.02.2022.

E-mail adresa: