• hr
  • en
  • de
  • it

15.08.2010. Na vezovima se ne osjeća recesija

Da će se u nautičkom turizmu, kao jednom od važnih segmenata turističke djelatnosti, zabilježiti najmanji minusi, recesiji unatoč, potvrđuje i primjer ACI marine Skradin. Prema riječima Darka Vidića, njezina direktora, ACI marina, smještena u uvali sjeverozapadno od skradinskog pristaništa, očekuje bogatiju turističku žetvu od lanjske.
- U financijskom smislu, uvjeren sam kako ćemo ovu poslovnu godinu okončati s još boljim rezultatom. Na posljetku, nije nevažno spomenuti da u ACI marini Skradin imamo 82 broda na godišnjem vezu, a više od pet i pol tisuća plovila zabilježeno je u tranzitu od početka sezone.
Rijetki su nautičari koji posjete Hrvatsku, a ne posjete Dubrovnik, Hvar, Kornate i Skradin - kaže Vidić. Dodaje kako su skradinski turisti-nautičari iznimno zahvalni gosti, no i pomalo specifični. Osobito oni kojima je Skradin dugogodišnji ljetni dom.
- Zanimljivo je da mnogi od njih, s velikom sumnjičavošću, u nekim slučajevima i negodovanjem, dočekuju bilo kakvu promjenu u samoj marini i neposrednoj blizini. Iako svjesni da je to nemoguće, oni bi, kažu nam, najradije sačuvali i marinu i sam Skradin u onom izdanju u kojemu su ih prvi put doživjeli - kaže direktor marine

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr