• hr
  • en
  • de
  • it

15.03.2010. Petra Kliba i SCOR W’s Match Race Team deveta u Ateni

Petra Kliba i SCOR W`s Match Race tim 9. na Athen Eurolymp Week-u

Na moru ispred Atene od 11 - 14 .03. jedrio se Eurolymp Sailing Week.
U disciplini dvobojskog jedrenja među 13 posada iz Danske,Grčke,Hrvatske,Italije,Nizozemske,Rusije i Švedske Petra Kliba i SCOR W`s Match Race tim u sastavu Sanja Žuljević i Ute Wagner osvojile su 9 mjesto.
Posade su bile podjeljenje u dvije skupine od po 7 odnosno 6 kormilarki . Jedrilo se svatko sa svakim i prva tri mjesta iz svake skupine vodila su u daljnje natjecanje od 1-6 mjesta što je Petri i njenom timu bio i cilj.
Petra i SCOR W` s Match Race tim prvoga dana upisale su dvije pobjede i dva poraza.
Prvi dvoboj protiv Ruskinje Skudine počeo je obečavajuće. Pobjeda na startu no tijekom dvoboja Skudina uspijeva preuzeti vodstvo i upisuje pobjedu.
Dvoboji protiv Šveđanke Brander i Španjolke Sanchez završili su upisivanje dva nova boda za Klibu. U posljednjem dvoboju dana protiv Dankinje Ulrikkeholm jedna pogreška na startu značila je i pobjedu za dansku posadu.
Drugoga dana Petra i tim jedrile su dva dvoboja. Prvi protiv Grkinje Bekatorou gdje je pobjeda otišla na stranu Grkinje . U drugom dvoboju Petra Kliba i SCOR W`s Match Race tim jedrile su protiv Hrvatske posade Tihane Tadinac ,YC "Frapa" Pobjeda je pripala riječkoj posadi što je u završnici za Petru značilo četvrto mjesto u grupi.
Tri pobjede i tri poraza, te osvojenim četvrtim mjestom u grupi ostala je mogućnost za plasman od 7 - 13 mjesta. Za ulazak u skupinu prvih 6 koja vodi u finale Petru i SCOR W`s Match Race tim djelio je jedan bod.
Posljednjega dana Klibi i SCOR W`s Match Race timu jednom pobjedom i dva poraza
osvajaju 9.mjesto u ukupnom poretku.
" Ovo nam je jedno veliko iskustvo. Šta se plasmana tiče mislim da smo mogle bolje no možemo biti zadovoljne.Vidjele smo što trebamo poboljšati i da nam treba još dosta rada,
ali i da dosadašnji uložen trud i rad se isplatio. Prvih 8 u poretku su jedriličarke koje imaju više iskustva i bar 1 nastup na Olimpijskim igrama. To nam je motivirajuće uzimajući u obzir da nas je jedan bod dijelio od ulaska među prvih 6 i jedrenja za plasman u sam vrh.", kaže Petra.
Ukupna pbjednica je Grkinja Sofia Bekaterou , drugo i treće mjesto osvojile su Nizozemske posade predvođene kormilarkama Mulder i Groeneveld.
Više informacija o Petra Klibi i SCOR W`s Match Race timu i njenom konačnom cilju nastupu na Olimpiskim igrama u Londonu 2012 potražite na stranicama tima www.teampetrakliba.org