• hr
  • en
  • de
  • it

15.03.2010. Dubrovnik - najljepše odredište središnje Europe!

Dubrovnik je ovih dana dobio posebno vrijednu promidžbu iz nekoliko poznatih stranih medija koji hvale Grad i odmor u njemu. To su, naime, učinili belgijski, engleski i španjolski novinari u svojim reportažama kojima se preporučuje upoznavanje Dubrovnika i ljeti i zimi, bilo tijekom Feste sv. Vlaha ili možda kao kongresno odredište, što je jako lijepi uvod u novu turističku sezonu, ističu tim povodom u Turističkoj zajednici Grada Dubrovnika.
Tako članak objavljen ovaj mjesec u belgijskom magazinu Travel 2 opisuje doživljaj Feste sv. Vlaha i puštanje golubica mora i slobode te Kandeloru i veličanstvenu procesiju. Preporučuje smještaj u dubrovačkim luksuznim hotelima i vilama, hvali lokalnu kuhinju, Ljetne dubrovačke igre, odmor na Elafitskim otocima, te Mljetu. Govori i o ljepotama Nacionalnog parka na tom otoku. No, s ništa manje pohvala ne govori i o Cavtatu, pelješkim vinima, dok kamenice iz Malostonskog zaljeva svrstava pod - obvezno kušati!
Dubrovnik, Krakov i Prag kao poželjna odredišta za odmor sugerira i britanski Daily Telegraph, a posebno hvali arhitekturu Dubrovnika, za koju ističe da »inspirira dušu«. Uz nabrajanje poželjnih luksuznih hotela, novinar preporučuje i odlazak na otok ljubavi Lokrum, ali i kulturnu ponudu grada, pa navodi posjet Umjetničkoj galeriji i obilazak gradskih muzeja i znamenitosti.
Izdvaja kupnju filigranskog nakita, no i kreacije mladih hrvatskih dizajnera.
Strani mediji Dubrovnik izdvajaju i kao poželjno mjesto za poslovne susrete i kongrese. Španjolski Meeting & Travel na naslovnici ima tako razglednicu Dubrovnika s naslovom »Going Global«. Za njih je, kažu u članku, Hrvatska jedna od najljepših destinacija središnje Europe s više od tisuću otoka. Ističu da su Hrvati iznimni profesionalci s »vrlo provokativnom mladom generacijom željnom stjecanja znanja u kongresnom poslovanju«.

Ove godine u Dubrovniku 870.000 gostiju s brodova
Uplovljavanjem španjolskog broda Gemini s 940 putnika, ovog je vikenda počela dubrovačka sezona kruzera. Dubrovnik je naša daleko najposjećenija luka kada je segment kruzinga u pitanju. Sljedećeg tjedna uz Gružu će se usidriti »MSC Magnifica« s više od tri tisuće putnika. I taj će brod cijelog ljeta ploviti do Dubrovnika u sklopu obilaska najljepših gradova Mediterana. Procjenjuje se da će ove godine Dubrovnik posjetiti oko 870.000 gostiju s brodova za kružna putovanja, oko 30.000 više nego lani. [D. V.]

Godišnje oko 300 novinara
Dubrovačka turistička zajednica zajedno sa Županijskom turističkom zajednicom i Glavnim uredom Hrvatske turističke zajednice godišnje ugosti oko tri stotine stranih izvjestitelja. Inspirativni članici, vrhunske fotografije i raznovrsni televizijski prilozi prepuni dojmova najljepši su učinci tih posjeta, naglašavaju u dubrovačkom TZ-u.

Izvor: www.vjesnik.hr

  

Nagradna igra

Osvojite ulaznice za Biograd Boat Show 2019. Točan termin održavanja sajma je:
  •   16-20/02/2019
  •   10-13/10/2019
  •   17-20/02/2019

E-mail adresa:

Fotogalerija

Sitemap Top