• hr
  • en
  • de
  • it

14.08.2010. Bernie Ecclestone bi korčulanske hotele

Nakon što je uplovio jahtom "Petara", Bernie Ecclestone u pratnji djevojke Fabiane Flossi, njezine rodbine i prijatelja u četvrtak je s domaćinima obišao Korčulu i upoznao se s njezinim gospodarskim potencijalima.
Iako gradonačelnik Mirko Duhović i njegovi suradnici nisu komentirali sadržaj sastanka s prvim čovjekom Formule 1, očito je da posjet nije bio samo izlet u sklopu krstarenja hrvatskim Jadranom.
Agilni domaćini Ecclestonea su provozali korčulanskim akvatorijem, pokazujući mu obalu i otočiće, među ostalim područje Ježevice, 100 hektara dugu obalu bogom danu za ulaganje u turizam, nautičku zonu, novu lokaciju gradske luke u Žrnovskoj Banji.
Obišao je i otočić Badiju na kojem je franjevački samostan iz 14 i 15. stoljeća, a ručao je na otočiću Stupe. Kako smo doznali, Ecclestone se zanimao i za hotele, koji su još uvijek u većinskom vlasništvu države.
Domaćini su mu pokazali hotelsko-apartmanski kompleks "Bon Repos", koji se prodaje na međunarodnom tenderu po cijeni od 124 milijuna kuna. Bernie je kazao da mu je Korčula ljepša i mirnija od Hvara i Dubrovnika jer, kaže, "ima dušu". Ecclestone time nije kazao da Dubrovnik nema dušu, "ali njegov sjaj i glamur su je prekrili, a mirna i neeksponirana te od javnosti pomalo bačena u drugi plan Korčula pokazuje dušu u svoj svojoj punini", dodao je.
Ecclestone je s mlađahnom družicom obišao gradsku tržnicu, Stari grad i nezaobilaznu rodnu kuću Marka Pola.

izvor: www.slobodnadalmacija.hr