• hr
  • en
  • de
  • it

14.05.2010. Europsko prvenstvo u dvobojskom jedrenju za žene

SCOR W`s Match Race tim na Europskom prvenstvu u dvobojskom jedrenju za žene borit će se za plasamn
od 7-12 mjesta

Posada SCOR W`s Match Race tima predvođena Petra Klibom nakon dva dana jedrenja na Europskom prvenstvu u dvobojskom jedrenju za žene nisu se uspjele plasirati u finalni dio natjecanja.
Prvoga dana u austrijskom Hardu odjedren je bio prvi krug jedrenja svatko sa svakim po laganom i promjenjivom povjetarcu.
Petra Kliba je prvi dvoboj jedrilia protiv Ruskinje Ekatarine Skudine. Veći dio dvoboja je bio neizvjestan . Stalne promjene vodstva po laganom vjetru nisu posadama davale mogućnost veće prednosti no nakraju ruska posada prva je prošla ciljem.
U drugi dvoboju protiv nizozemke Groonevald Kliba i SCOR W`s Match Race tim upisale su prvi bod I pobjedu. Sljedeća tri dvoboja bila su protiv Britanke Macgregor, Dankinje Maldgaard i slovenske posade Vesne Dekleve Paoli. Sve tri pobjede otišle su na stranu protivnica. Nakon prvoga dana u skupini A najuvjerljivija sa 5 pobjeda bila je Ruskinja Ekatarina Skudina. Prema riječima Skudine današnji uvjeti na regatnom području,lagan vjetar uz stalne promjene ,bili su vrlo slični kao na jezeru Pirogov pored Moskve gdje ruska posada inače trenira te im regatno područje učinilo vrlo poznatim što su i iskoristile.

U skupini B prvo mjesto nakon prvoga dana zauzela je talijanska posada sa kormilarkom Cristianom Moninom, inače "sparing" partnericom naše Petra Klibe. Prema riječima Monine sobzirom na lagan i promjenjiv vjetar ključ današnjeg jedrenja za nju i njenu posadu bio je držati brod stalno u pokretu i činiti što manje pogrešaka ili bar manje od ostalih posada što se pokazalo dobrom taktikom.
Drugoga dana jedrilo se gotovo po zimskim uvjetima.Vjetar jačine 16 - 17 čvorova uz nalete i do 20 čv, te kiša bio je pravi test za posade. Petra i cure usprkos dvaju dobivenih startova i vodstva protiv britanke Macgregor danas nisu uspjele upisati pobjedu.
Petra Kliba i SCOR W`s Match Race tim sutra će jedriti za plasman od 7 - 12 mjesta.
Ruskinja Skudina uspjela je zadržati vodstvo u skupini B unatoč izvrsnom jedrenju Lucy Macgregor i posebno dobre posade predvođene Lotte Ledgaard. Ledgaard je danas uspjela upisati pet pobjeda pobjedivši i prvu kormilarku svijeta u dvobojskog jedrenja Lucy Macgregor i zauzela drugo mjesto u skupini.
Danas se jedre još 3 serije svatko sa svakim iz skupine B, nakon čega sljede finala i dvoboji od 7 - 12 mjesta.

Izvor: SCOR W's Match Race Team 

Nagradna igra

Osvojite ulaznice za Biograd Boat Show 2019. Točan termin održavanja sajma je:
  •   16-20/02/2019
  •   10-13/10/2019
  •   17-20/02/2019

E-mail adresa:

Fotogalerija

Sitemap Top