• hr
  • en
  • de
  • it

14.04.2010. Vratite trajekt! Sanader i Hvarani idu na Markov trg

Zbog reduciranja broja polazaka na trajektnoj liniji Split - Stari Grad, nezadovoljni splitsko-dalmatinski župan Ante Sanader prekinuo je u utorak sastanak s predstavnicima "Jadrolinije" i Agencije za obalni linijski promet, na kojemu su nazočili i čelnici hvarskih gradova i općina.
Sanader i Hvarani traže hitan sastanak s premijerkom Jadrankom Kosor i ministrom Božidarom Kalmetom.
Vicko Haladić, županov zamjenik, pojasnio je razloge nezadovoljstvu:
- Krajnje se arogantno ponašaju prema nama, najprije nam ukinu linije, a onda pošalju nekompetentne sugovornike - ljutit je bio Haladić.
"Jadroliniju" su, inače, na sastanku predstavljali Branko Belak i Ante Mrvica, rukovoditelj i koordinator srednjodalmatinskog plovnog područja, dok je Agenciju za obalni linijski promet zastupao Ivan Jelavić Šako.
Odluka koja je razbjesnila otočane, jest ukidanje polaska iz Splita prema Starom Gradu ujutro u sedam sati te povratka iz Staroga Grada u 14.30. Uz to je ukinuta i dužobalna linija iz Rijeke za Dubrovnik koja je pristajala i u Starom Gradu.
- Ovo je nedopustivo, u petak su nam najavili da će nam ukinuti liniju, u ponedjeljak su to i učinili - ogorčen je Pjerino Bebić.
Od Vlade i Ministarstva žele odgovore na pitanja tko je i zašto ukinuo ove linije i koliko je zbog toga ušteđeno.
Branko Belak pak o prekinutom sastanku u Splitu kaže:
- Mi smo brodari, dakle nama je u cilju što više linija. No, mi ne odlučujemo o tomu, nego odluku o broju linija donosi Vlada na prijedlog resornog ministarstva. Vrijeme je recesije pa se mora štedjeti i u nekim segmentima među brodarima.


Izvor: www.slobodnadalmacija.hr Ojdana Koharević