• hr
  • en
  • de
  • it

14.01.2010. Uskoku koncesija na Vitrenjak na 20 godina

Na zatvorenom dijelu jučerašnje sjednice Vlada Republike Hrvatske donijela je Odluku o koncesiji na pomorskom dobru u svrhu korištenja luke posebne namjene - sportske luke Vitrenjak.
Ukupna površina područja koja se daje u koncesiju iznosi 109.977 metara kvadratnih, i to 32.293 metara kvadratnih kopnenog dijela i 77.684 metara kvadratnih morskog dijela. Koncesija se daje na vremensko razdoblje od 20 godina.
Za korištenje pomorskog dobra Jedriličarski klub Uskok, Zadar, kao ovlaštenik koncesije plaćat će davatelju koncesije godišnju naknadu u iznosu od 0,60 kuna po metru kvadratnom zauzete površine, 20 posto ukupnog iznosa svih ubranih godišnjih članarina, te 3 posto od godišnjeg prihoda ostvarenog obavljanjem ugostiteljske djelatnosti. Ovlaštenik koncesije je dužan u roku od 60 dana od dana donošenja Odluke davatelju koncesije dostaviti garanciju banke radi dobrog izvršenja posla u korist Republike Hrvatske na iznos od 15 posto od ukupne vrijednosti investicije, s rokom važenja garancije do 6 mjeseci.

Izvor: www.zadarskilist.hr