• hr
  • en
  • de
  • it

13. Jabuka okupila rekordne 104 posade

Najizazovnija jadranska regata krstaša, legendarna „Jabuka", startala je u petak u noći točno u 22.13 sati. Ove su se godine na simbolični petak 13. na startnoj liniji postavljenoj ispred ulaza u porat u Vodicama pojavile čak 104 jedrilice.

Regata "Jabuka", koju po 13. put organizira Jedriličarski klub "Tijat" iz Vodica, postala je legendarna i najmasovnija pučinska regata na Jadranu, poznata po spektakularnom noćnom startu, ruti dugoj 110 milja, a najveći dio jedrenja vozi se po otvorenom moru.Organizira se na samom kraju jedriličarske sezone, gotovo u zimskim uvjetima, a regatu karakterizira jak vjetar te dugo i iscrpljujuće jedrenje, te se među jedriličarima smatra da je svaki sudionik ujedno i pobjednik.


Regata "Jabuka" je davno prestala biti regata. Ona je više od toga, nije važno jesi li prvi ili zadnji, jesi li vrstan jedriličar ili avanturist zaljubljen u more, važno je druženje, jedrenje i zabava, što potvrđuju sami jedriličari jer se svake godine okupe u velikom broju na brodu Ina u vodičkom portu sa iskrenim osmjehom na licu.

Izvor: http://www.nautica-portal.com