• hr
  • en
  • de
  • it

13.12.2010. Marina Frapa najviše zna o Plavoj zastavi

Marina Frapa ove je godine, u konkurenciji 23 hrvatske marine, nositeljice Plave zastave, na nacionalnom sastanku o provedbi međunarodnog programa Plave zastave u Malinskoj na Krku, proglašena marinom u kojoj je najbolje proveden takozvani projektni dan Plave zastave.
Sedamdesetak turističkih radnika ocijenili su da u Frapi imaju najbolji odgojno-obrazovni i informativni program, te opremu za spašavanje i očuvanje prirode i okoliša.
Nagradu je primila Tatjana Bračanov, koja je posebno skrenula pozornost na problematiku očuvanja ekološko osjetljivih područja na prostoru Frape poput slanog jezera Zmajevo oko i morem potopljene jame Zmajevo uho.
- Raduje me da Marina Frapa već deset godina zaredom s pravom podiže Plavu zastavu. Na ovaj način doprinijela je ne samo promociji ideje Plave zastave već je i primjer kako se provodi ekološko očuvanje osjetljivih područja u turistički valoriziranim zonama - izjavio je, uručujući priznanje, doc. dr. sc. Ante Kutle, predsjednik Udruge "Lijepa naša", nacionalni koordinator za provedbu programa Plava zastava.
Inače, Frapa je iza sebe ostavila izravne konkurente Tehnomont Marinu Veruda iz Pule, Marinu Dalmacija Bibinje-Sukošan, te Marinu Punat.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr