• hr
  • en
  • de
  • it

12.12.2010. DHMZ Prognoza vremena za pomorce

IZVJEŠĆE POMORSKOG METEOROLOŠKOG CENTRA SPLIT DRŽAVNOG HIDROMETEOROLOŠKOG ZAVODA
DAN 12.12.2010. U 06 SATI

 

UPOZORENJE

Poslijepodne na sjevernom, prema kraju dana na srednjem, zatim i na južnom Jadranu mogući su udari bure od 35-45 čvorova. U noći na krajnjem jugu kratkotrajno su mogući udari juga od 30-40 čvorova. Prema kraju dana i u noći mogući su neverini i to uglavnom na južnom i srednjem Jadranu.
STANJE

Plitka dolina nad Ligurskim morem polako se produbljava i širi prema Jadranu
VREMENSKA PROGNOZA ZA JADRAN ZA PRVIH 12 SATI

Jugo i jugozapadni vjetar, uz obalu mjestimice i istočni vjetar 6-16 čvorova, na južnom Jadranu poslijepodne od 10-20 čvorova, u noći na krajnjem jugu i do 24 čvorova. Poslijepodne na sjevernom Jadranu, prema kraju dana i na srednjem u okretanju i jačanju na buru 12-26 čvorova. More u jačanju na 2-3, prema kraju dana na 3-4. Vidljivost 10-20 km. Pretežno vedro, poslijepodne naoblačenje uz kišu, podno Velebita moguća i susnježica, a u noći su mogući i pljuskovi s grmljavinom i to uglavnom na južnom i srednjem Jadranu. Temperature zraka bez veće promjene ili će malo porasti.
VREMENSKA PROGNOZA ZA DALJNJIH 12 SATI

Promjenjivo oblačno s kišom ,a mogući su i pljuskovi s grmljavinom, i to uglavnom na južnom i srednjem Jadranu. Umjerena do jaka bura, još u početku na južnom Jadranu umjreno, na kranjem jugu i jako jugo. More umjreno valovito i valovito. Temperatura zraka će pasti.

PMC - Split

Izvor: www.meteo.hr