• hr
  • en
  • de
  • it

12.11.2010. Crnčević ostao bez ‘Sunseekera’

Ni splitskom poduzetniku Edi Crnčeviću, zastupniku čuvenog proizvođača jahta "Sunseeker" za zemlje bivše Jugoslavije, Grčku, Bugarsku, Rumunjsku i Ukrajinu, ne cvjetaju poslovne ruže.
Njegova tvrtka "Spectator Solis" na ovogodišnjem rujanskom nautičkom sajmu u engleskom Southamptonu ostala je bez regionalne "Sunseekerove" licencije za prodaju brodova.
Gubitak zastupstva potvrdili su nam i u "Spectator Solisu", no lopticu odgovornosti prebacuju na englesku centralu "Sunsekeera" koji je ove godine promijenio vlasničku strukturu.
Početkom srpnja, kako doznajemo, irski investicijski konzorcij „FL Partners" postao je većinski vlasnik „Sunseekera", a umjesto dotadašnjeg vlasnika i osnivača tvrtke Roberta Braithwitea.
Samo dva mjeseca kasnije, u rujnu, hrvatskom dileru brodova oduzima se zastupstvo. Bez obzira na to što je „Sunseeker" u svijetu zabilježio pad prodaje plovila, bilanca poslovanja je bila pozitivna. Četrdeset milijuna funta uloženo je u nove proizvodne pogone na jugu Engleske.
Prema dostupnim informacijama iz nautičkih krugova, engleska centrala "Sunseekera" nije bila zadovoljna rezultatima poslovanja hrvatske filijale.
-U sklopu prilagodbe našeg poslovnog sustava postojećoj ekonomskoj situaciji kao i prilagodbe trendovima u segmentu nautičke djelatnosti, ali drugih djelatnosti u kojima poslujemo donesena je odluka da se odustane od "single brand" zastupstva i okrene "multibrandingu".
Na tu su odluku dodatno utjecale i teškoće u kojima su se našli naši principali, a posebno „Sunseeker" zbog promjene vlasničke strukture i menadžmenta prvi put u posljednih 50 godina, što je dovelo do radikalnog smanjenja produkcije plovila i nemogućnosti ispunjenja zahtjeva naših klijenata - stoji u očitovanju koje potpisuje Mihovil Rismondo iz "Spectator Grupe".

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr